fbpx

Telling Hoofdstembureau Paramaribo gaat woensdag door

GFC NIEUWS- De telling bij het Hoofdstembureau Paramaribo gaat woensdag door.
Dit deelde districtscommissaris Mike Nerkust mee op vragen van journalisten. Volgens de dc – die tevens voorzitter is van het Hoofdstembureau in Paramaribo- heeft het personeel langer dan 36 uren achtereen gewerkt en is zij moe.
“Mijn personeel is uitgeput en ik ben vermoeid”, haalde de dc aan.
Eerder op de dag was er een chaotische situatie bij het NIS waar het Hoofdstembureau is. Ruim 181 bureaus moeten nog worden geteld. Intussen is de situatie genormaliseerd.
Volgens de officiële telling van Binnenlandse Zaken, zit de NDP nog op 16 zetels in tegenstelling tot wat er op social media werd beweerd. Daar werd aangegeven dat de NDP al op 20 zetels zit. Vervolgens riepen mensen elkaar via WhatsApp en Facebook op om naar NIS te gaan; hetgeen voor irritatie zorgde bij de beveiliging ter plaatse. Enkele VHP’ers mochten van aanwezige militairen en de politie niet in het NIS, terwijl NDP’ers gewoon naar binnen liepen.
Behalve in Paramaribo zijn de resultaten in Wanica, Sipaliwini en Para nog niet volledig verwerkt door Binnenlandse Zaken.
Voorzitter Jennifer van Dijk-Silos erkent dat de traagheid en enkele onregelmatigheden zorgen voor ruis. Zij begrijpt daarom dat de voornamelijk de NDP en de VHP – die tot nu toe de meeste zetels hebben behaald – hun mensen eerder hadden opgeroepen om naar NIS te gaan. Echter benadrukt ze dat medewerkers van het OKB foto’s hebben gemaakt van alle processen-verbaal, waardoor ze niet paranoïde wordt.

BEKIJK OOK
Neergeschoten artiest Kajo Verander overlijdt in ziekenhuis