Telesur plaatst minicentrales op bermen in verband met breedbandproject

In verband met het Telesur nationaal breedbandproject plaatst het bedrijf op de bermen in verschillende wijken minicentrales. Bij deze werkzaamheden werkt het bedrijf met een vergunning van de districtscommissaris en de toestemming van de politie.

Contractors die namens het bedrijf werkzaamheden uitvoeren maken vooraf een afspraak met de bewoners van het gebied en kunnen zich middels een badge identificeren. Het bedrijf vraagt de samenleving begrip en medewerking wanneer het noodzakelijke werkzaamheden uitvoert.

Bij het uitbreiden van het netwerk zal de glasvezel gehangen worden aan EBS-palen. Telesur stopt alle middelen in het verbeteren van het netwerk en is ervan overtuigd dat het resultaat mooi zal zijn.

Ook het LTE mobile netwerk op verschillende locaties wordt verder uitgebouwd. Daarnaast vindt de uitbreiding van de digitale Televisie in 2018 normale voortgang. Het geheel binnenland moet uiteindelijk ontsloten worden.

Door het netwerk beschikbaar te stellen aan potentiële entrepreneurs hoopt het bedrijf dat er met de aanwezige kennis nieuwe bedrijven kunnen worden opgezet. Een verbeterd netwerk moet ertoe leiden dat er nieuwe services kunnen worden opgezet die strekken over verschillende sectoren in de samenleving.(GFC)

Overige berichten