fbpx
Facebook Pagelike Widget

“Telesur geen onderpand voor lening bij China”

GFC NIEUWS- “Telesur is niet als onderpand voor een lening geweest”.

Gardelito Hew A Kee, coördinator E-Government spreekt nadrukkelijk geruchten tegen als zou de Surinaamse Telecomprovider onderpand zijn geweest om een lening bij de Chinese overheid te sluiten voor het Safe City Project, onderdeel van het Telesur Nationaal Breedband Project.

Hew A Kee legt er ook het accent op dat er geen geld naar Suriname is gekomen.

De E-Government coördinator legt uit dat de staat Suriname geld heeft geleend bij de overheid van China. Telesur heeft de middelen ter beschikking gekregen, maar die zijn volgens Hew A Kee ook niet naar Suriname gekomen.

Hij legt het als volgt uit: “Telesur betaalt de down payment (aanbetaling) bij Huawei en doet daarna de aflossing bij de staat, waarna de laatstgenoemde de aflossingen doet aan de Exim Bank of China.” Deze financiële instelling betaalt op haar beurt Huawei rechtstreeks.

“Dus er is geen geld naar Suriname gekomen zoals mensen dat denken om voor andere dingen te gebruiken en Telesur dient niet als onderpand”, zegt Hew A Kee, eraan toevoegende dat de uitvoering van de diensten geschiedt door Huawei en Surinaamse bedrijven.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…