fbpx

Telesur en GT&T herstellen Suriname-Guyana zeekabel

Een aanmerkelijk verbeterde klantenervaring is het doel dat het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) voor zichzelf heeft gesteld voor de komende jaren. Dat het niet alleen bij woorden en wensen blijft, is te zien aan de grote investeringen die nu worden gepleegd in het verbeteren van de infrastructuur voor de vaste verbindingen. Het project staat bekend als het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP).

Uitbreiding en upgrading van het landelijk netwerk is zeker een must, eveneens de koppeling van het lokaal netwerk met het internationale digitale verkeer wat we noemen het world wide web – www.

Wereldwijd worden landen en netwerken met elkaar in verbinding gebracht via gigantische glasvezelkabels, die of via land of in zee aan elkaar gekoppeld zijn.

In 2010 heeft Telesur samen met GT&T in Guyana geïnvesteerd in een eigen internationale glasvezelverbinding om de kwaliteit van de connecties van en naar Suriname te waarborgen.

Deze kabel loopt in zee en komt te land in het district Coronie. Ook staat de kabel bekend als de Suriname Guyana Submarine Cable System – SG SCS.

Het succes van het TNBP is dus mede afhankelijk van het functioneren van de SG-SCS. Telesur is daarom op maandag 26 november gestart met grondige onderhoudswerkzaamheden aan deze kabel. Hier komen gespecialiseerde bedrijven aan te pas. Technici van Telesur, Global Marine, Geomares, Superior Tank and Pipe werken samen aan deze operatie.

BEKIJK OOK
Tweede Airbus SLM landt vandaag op Luchthaven Zanderij

Een hele uitdaging, omdat de kustvlakte erg vlak is en de modderlagen een uitdaging vormen om de kabel te traceren en er ook bij te komen. Reparatie bleek nodig te zijn, zowel op 1.8 km als op de 6.5 km . Om dit aan te pakken is er in zee een drijvende werkbasis gebouwd.

Ondanks de weersomstandigheden die op open zee zeker een uitdaging vormen, verloopt het werk gestaag. Een team bestaande uit de directie van Telesur, GT&T en technici, heeft zich vorige week persoonlijk georiënteerd op de plek waar de reparaties worden uitgevoerd en kon de vorderingen zelf inspecteren.

Volgens planning moeten de werkzaamheden tegen het eind van het jaar afgerond zijn en kan de drijvende werkbasis weer worden ontmanteld, meldt Telesur.(GFC)