fbpx

Telesur directeur kondigt 4G LTE op mobiel aan

“Wij maken ons mobiel internet sneller! Na de 4G LTE aanpassingen op ons netwerk voor mobiel eerder dit jaar, zijn de eerste testgebieden te weten Paramaribo Noord en Paramaribo Centrum nu in operatie.”

Volgens de trotse Telesur directeur, Mike Antonius, zal binnenkort ook Paramaribo-Zuid worden toegevoegd op dit systeem voor versneld mobiel internet.

“De komende tijd zullen onze engineers het mobiel netwerk verder optimaliseren. Onze klanten zullen in die testgebieden 4G LTE zien verschijnen op hun mobiele toestel en de versnelde mobiele breedbanddienst ervaren. Het upgraden van het mobiel netwerk is ook onderdeel van het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP). 4G LTE wordt ongeveer 10 keer sneller dan de huidige 3G. Het mag zo heten dat Suriname ietwat achterloopt op de mondiale digitale evolutie maar Telesur staat niet stil”, stelt Antonius

BEKIJK OOK
Man met ‘geestelijke problemen’ steekt zichzelf in brand

Met de 4G LTE upgrade op mobiel geeft Telesur invulling aan zijn rol als enabler van de e-Suriname visie. Telesur stemt al geruime tijd de bedrijfsactiviteiten af richting e-Suriname.

Binnen deze visie worden voorbereidingen getroffen voor toepassingen voor diverse e-services, zoals online betalen. Telesur werkt samen met de gemeenschap continu aan zijn dienstverlening om de digitale toekomst van Suriname veilig te stellen.

Het bedrijf laat via haar afdeling Corporate Communication weten de samenleving regelmatig te zullen informeren over de gebieden die vervolgens zullen worden uitgebreid met 4G LTE.

Voor meer informatie kan men terecht bij de helpdesk, op het nummer 152.