fbpx

Telesur blijft werken aan verbeteren netwerk

Het Nationaal Breedband Project van het Telecommunicatiebedrijf Suriname is op schema. Het bedrijf is niet alleen verouderd equipement aan het vervangen, maar breidt ook haar netwerk uit door het plaatsen van meer mini Multi-Service Access Nodes (MSAN-kasten) in diverse gebieden.

In de gebieden Henarpolder en Paradise, Tijgerkreek en Boskamp, Moengo en Albina, Zanderij en La Vigilantia is de testfase reeds ingegaan.

Ook Morgenstond is volledig op glasvezel geplaatst en bij de overname worden de lokale gemeenschap op de hoogte gehouden van eventuele uitvallen van telefoon en ADSL.

De gebieden die reeds beschikken over een hogere bandbreedte worden getest. Samen met de burger wordt nagegaan waaraan het kan liggen dat hogere bandbreedtes niet worden gehaald. Indien nodig worden de modems en ook de binnenhuisbekabeling nagekeken.

Jennis Asraf, communication manager van Telesur, geeft aan dat de coördinatie heel strak wordt gemonitord. “Er zijn diverse teams die tegelijk al hun zaken in orde moeten hebben zodat de overname vlot kan verlopen,” vertelt Asraf over het harde en nauwkeurig werk bij het bedrijf. Volgens haar moet het project erin resulteren dat elke Surinamer beschikking heeft over een snellere internetverbinding.

BEKIJK OOK
Nieuwe bustarieven circuleren op social media, stadsrit 12,50 en PL 18,50 SRD

In de samenwerking met Huawei wordt er continu voor gewaakt dat beide partijen zich houden aan de afspraken. Uiteindelijk wil het bedrijf naar een netwerk dat zodanig is ingericht en uitgerust dat ook andere actoren uit de publieke en private sector hier gebruik van kunnen maken.

In een Smart Suriname zal het uiteindelijk mogelijk zijn om vanuit één centrale plek gebruik te maken van diverse geautomatiseerde diensten. Ter illustratie geeft Asraf aan hoe vlot en gemakkelijk burgers in China gebruik kunnen maken van diensten van hun eigen CBB.(GFC)