fbpx
Tekort aan valuta blijft regering parten spelen

GFC NIEUWS- Het tekort aan valuta is nog steeds een uitdaging voor de regering.

Door een tekort aan US Dollars is de regering genoodzaakt om brandstof te subsidiereen. Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) zegt dat de prijs van brandstof gebaseerd is op de unificatiekoers.

Er zijn drie commissies die zich buigen over het aspect van de valuta en wordt samen met onder anderen de Centrale Bank van Suriname (CBvS), de Surinaamse Bankiersvereniging en exporteurs gezocht naar oplossingen voor dit probleem.

De minister heeft er vertrouwen in dat er binnenkort een oplossing komt, zodat we stabiliteit kunnen hebben op de valutakoers en er geen groot verschil is tussen de koers van de Centrale Bank en de vrije markt.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…