fbpx

Tegenstanders onafhankelijkheid Suriname vieren geen feest vandaag, het is een gitzwarte dag

GFC NIEUWS- “Voor ons is vandaag, Onafhankelijkheidsdag, helemaal geen feestdag. Integendeel is het een gitzwarte dag om te herdenken”.

Dat zegt een bejaard echtpaar uit Paramaribo aan GFC Nieuws.

Het koppel is van mening dat de onafhankelijkheid Suriname alleen maar meer ellende heeft gebracht in plaats van goed. Ons land was er beslist niet klaar voor en dat is volgens het paar de afgelopen 45 jaar meer dan overduidelijk bewezen.

“Aan alle mensen die zo graag feest willen vieren op deze dag, willen wij uitleggen dat het een slechte stap is geweest. De periode voor de onafhankelijkheid hebben wij meegemaakt, ook als tieners. Ons land stond er toen veel beter voor. Ons geld had zeer veel waarde, was meer waard dan de NF, we hadden een veel hogere levensstandaard en de invloed van Nederland deed ons goed”, weten ze.

Ook de levenskwaliteit op diverse andere vlakken was volgens de twee op een veel beter niveau.

“Er was veel meer orde, gezag en ook respect voor elkaar. Goede normen en waarden waren toentertijd veel belangrijker. Voor een minister, politieman, onderwijzer of bankdirecteur was er groot respect want dat verdienden ze echt. Nu is dat beslist niet het geval!”

BEKIJK OOK
EBS neemt zonne-energiecentrale Nickerie in gebruik

“Maar wij hebben Suriname al kort na de onafhankelijkheid zeer snel zien afglijden naar een lager niveau binnen haast alle segmenten”, wordt verder gesteld.

“Wij zijn van een rijk land op redelijk niveau, na de onafhankelijkheid al heel snel afgegleden naar een bananenrepubliek waar armoede, corruptie, manipulatie, moreel verval, weinig perspectief en vooral onderontwikkeling de boventoon voert. Er zijn maar heel weinig lichtpuntjes”, aldus het stel.

Suriname was er volgens het echtpaar beslist niet klaar voor om op eigen benen te staan en moest ook momenteel gewoon deel blijven van het Koninkrijk Der Nederlanden.

“Ook nu lukt het geen enkele Surinaamse regering om ons hogerop te brengen. Het is veel beloven en uiteindelijk komt er helemaal niets van terecht! Het volk is zeer makkelijk manipuleerbaar, gelooft snel en veel en accepteert bijna alles. Er gaat geen verbetering komen. It’s wishful thinking”, aldus hun zienswijze.