fbpx

Technisch installatiebedrijf Fusecon houdt technische beurs

GFC NIEUWS-In verband met het 21 -jarig bestaan van Fusecon organiseert het bedrijf donderdag een speciale beurs voor de petroleumindustrie.

Deze beurs is gericht op alles wat te maken heeft met het ‘’managen’’ van brandstof.

De beurs is vooral bedoeld voor de actoren in de petroleumindustrie zoals verkopers van brandstofproducten, houders van pompstations en iedereen die interesse heeft in installatie, onderhoud en werking van brandstof-installaties.

Behalve het gedenken van het 21-jarig bestaan, wil Fusecon met deze beurs ook een bijdrage leveren aan het vergroten van de kennis in Suriname over de ‘best practices’ en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van milieu en veiligheid in deze industrie.

Fusecon is in 1998 opgericht door drie initiatiefnemers. Anno 2019 werken er 35 mensen bij het bedrijf in Suriname. Fusecon houdt zich bezig met brandstofsystemen en alles wat daar mee te maken heeft.

In de beginjaren richtte het bedrijf zich vooral op de constructie en het onderhoud van benzinepompen in Suriname en daarna ook in het Caribisch gebied.

BEKIJK OOK
VHP: geboortedag Gandhi in teken geweldloosheid

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een ‘’fully integrated’’ bedrijf met klanten in de brandstof- en mijnbouwsector.

Fusecon heeft zich ook gespecialiseerd in het managen van de brandstofstromen van bedrijven.

Verder is de portefeuille in de loop van de tijd uitgebreid met de verkoop van onder andere pompen, meet- en regelapparatuur, elektrische apparaten, buizen en andere brandstof gerelateerde producten.

Tijdens de beurs van 25 juli zullen verschillende gerenommeerde buitenlandse fabrikanten en businesspartners van Fusecon aanwezig zijn om hun producten en diensten aan het Surinaamse publiek te tonen. De beurs heeft primair een educatief karakter.

Vertegenwoordigers van de fabrieken zullen de nieuwste technologie in deze sector aan het publiek presenteren.

Voor bestaande klanten en gebruikers worden speciale technische sessies gehouden.