fbpx

Team Pieter ‘The Champ’ de Jongh zet vraagtekens bij handelswijze Surinaamse Voetbal Bond

INGEZONDEN Wat deze zomer hoopvol begon voor voetbalcoach Pieter de Jongh en de Surinaamse Voetbal Bond lijkt richting het naderen van de herfst in een anti-climax te eindigen.

Na enkele gesprekken, waarin wederzijdse interesse in een samenwerking doorschemerde, stokt het contact en groeit de verbazing in en rondom het kamp van de 50-jarige trainer uit Leerdam.

De Jongh, die vorig jaar definitief landelijke bekendheid vergaarde na een interview bij zijn toenmalige club FC PLATINUM uit Zimbabwe, stond de afgelopen periode in contact met de Surinaamse Voetbal Bond.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mogelijk 5-jaar cel voor Duitse verdediger Jerome Boateng

Ondersteund door Football Success en Inner Guidance Mission werd een beroep gedaan op de Surinaamse stichting K.V.A.

Met succes, want via de lokale contacten kreeg ‘Team The Champ’ te horen dat er gesprekken plaats zouden vinden.

Die gesprekken verliepen uiteindelijk positief; het voorstel werd warm onthaald door de ‘SVB’ en de vertegenwoordigers van De Jongh (Football Success, Inner Guidance Mission en stichting K.V.A.) voerden gesprekken met mensen van de ‘SVB’.

De verkenningsfase, die een maand duurde, mondde uiteindelijk uit in een gesprek tussen de penningmeester en de voorzitter van de nationale selectie van de ‘SVB’, twee van de hoofden van de Bond en De Jongh zelf.

Resultaat? Een belofte tot opvolging van een inhoudelijk gesprek. Dit gesprek is echter uitgebleven, tot onbegrip van ‘Team The Champ’.

BEKIJK OOK
Inbreker die Sumatraweg en zijwegen onveilig maakte opgepakt

Deze partijen zijn blijven pushen, waarop opnieuw een belofte volgde van de Surinaamse Voetbal Bond. Wederom een loze belofte, waardoor de frustratie groeit.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Direct beschikbaar medicijn om COVID- te bestrijden biedt veel hoop, blijkt uit Amerikaanse studie

Ondertussen werd ex-profvoetballer Dean Gorré ontslagen als bondscoach en bleef het rumoerig in ‘Su’. Ook in het kamp van ‘The Champ’ blijven de vraagtekens aan de horizon branden als het gaat om de handelswijze van de ‘SVB’.

De Jongh zelf is en blijft hyperambitieus en presenteerde met zijn team inspirerende plannen. Een werkweek van 80 uur, oog voor ‘kansarm’ talent en een heuse Werkervaring van ‘The Champ’ zouden Suriname een sociaal, sportief en economische boost kunnen geven.

– ‘The Champ’ wilt en kan de kwaliteit van voetbal naar een hoger niveau tillen. Hij is bereid dit te doen in elke voetbaldivisie van het land (inclusief een 80-urige werkweek aan te gaan).

– Er word gekeken naar “onbekend talent” bij kansarme jongeren, die op hun beurt een kans krijgen op niveau mee te trainen en spelen.

– Initiatieven om voetbalkampen op te zetten.

R.A. Soechit

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]