fbpx

Team met twee helikopters naar Asisikriki voor volledige screening op Covid-19

GFC NIEUWS- Vandaag is er een team met twee helikopters vertrokken naar Asisikriki in het Lawagebied in Sipalini om een volledige Covid-19 screening te doen.
Dit deelde de directeur van Volksgezondheid Cleopatra Jesserun mee naar aanleiding van het 12e besmette geval.
Het is nog niet bekend als het gaat om een community spreading case. Het wordt onderzocht, benadrukte Jessurun.
De man is een gouddelver en werkte samen met andere Surinamers vanaf 29 april te Asisikriki. Hij heeft aangegeven dat er ook een aantal illegale Brazilianen aanwezig waren in het gebied.
Op 21 mei reisde hij vanuit Asisikriki naar Papaiston in Frans- Guyana alwaar hij werd opgenomen met buikklachten. Een neus swab werd afgenomen, de COVID-19-test werd ingezet en het resultaat was negatief. Echter, met lage sensitiviteit, waardoor de Franse artsen hem werd aangeraden om met een mondkapje te lopen.
Deze man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Suriname en begaf zich op 26 mei samen met zijn moeder naar de huisarts in Suriname (met mondkapje aan).
De huisarts stelde het COVID- team op de hoogte dat er vermoedelijk sprake was van een positief geval. Vervolgens werd de test ingezet en het resultaat blijkt positief te zijn.
Op 27 mei, dezelfde dag, is hij ook naar een barbershop geweest en wel zonder mondkapje. 30 contactpersonen zijn in beeld gebracht en in quarantaine geplaatst.
Het is nog onduidelijk als de persoon in Suriname of in Frans-Guyana besmet is geraakt. Hij ligt nu op de isolatie in het RKZ ziekenhuis in Paramaribo. Zijn situatie is stabiel.
De gezondheidstoestand van case 11, de Braziliaanse man, is ook stabiel.

BEKIJK OOK
Nog geen aanhouding in zaak dood aangetroffen 66-jarige ondernemer