fbpx
Team E-government start 3-daagse training in gov.sr 2.0

Het E-government coördinatieteam, met als voorzitter Rahid Doekhie, organiseert in verband met de launch van de nieuwe gov.sr 2.o website een 3-daagse training.

Deze training moet ervoor zorg dragen dat mederwerkers op de verschillende ministeries met een e-government taak samen bundelen, trainen en onderdeel worden van het coördinatie team dat verantwoordelijk is voor digitale informatie verwerking van de overheid.

Deze training is bedoeld voor de voorlichters en IT-medewerkers van de ministeries. Deze training finaliseert waarmee de overheid 8 jaar geleden begonnen is, namelijk een geharmoniseerde uitstraling van de overheidscommunicatie te bewerkstelligen door middel van de gov.sr website. De opgeleide medewerkers zullen ervoor zorgen dat de informatie van hun respectievelijke ministeries dagelijks bijgewerkt wordt op de website, zodat de samenleving geïnformeerd blijft.

Het coördinatieteam merkt op dat heden ten dage de samenleving ander soortige informatie nodig heeft en met de nieuwe technologische ontwikkelingen, wil zij deze ook bijbenen. Het streven is een uniforme uitstraling te hebben voor zowel de websites, als de e-mailadressen van de ministeries. “Bij de start 8 jaar geleden, waren heel wat kinderziektes geconstateerd, maar gov.sr werd toch gebruikt. Uiteindelijk zijn wij toe aan gov. sr 2.0”, zegt Rahid Doekhie.

Na de training moeten de medewerkers aan de slag met het updaten en onderhouden van hun website. Alle e-mailadressen zullen gaan via gov.sr. Gepland is de nieuwe overheidswebsite op 25 mei te launchen.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…