Team E-government start 3-daagse training in gov.sr 2.0

Het E-government coördinatieteam, met als voorzitter Rahid Doekhie, organiseert in verband met de launch van de nieuwe gov.sr 2.o website een 3-daagse training.

Deze training moet ervoor zorg dragen dat mederwerkers op de verschillende ministeries met een e-government taak samen bundelen, trainen en onderdeel worden van het coördinatie team dat verantwoordelijk is voor digitale informatie verwerking van de overheid.

Deze training is bedoeld voor de voorlichters en IT-medewerkers van de ministeries. Deze training finaliseert waarmee de overheid 8 jaar geleden begonnen is, namelijk een geharmoniseerde uitstraling van de overheidscommunicatie te bewerkstelligen door middel van de gov.sr website. De opgeleide medewerkers zullen ervoor zorgen dat de informatie van hun respectievelijke ministeries dagelijks bijgewerkt wordt op de website, zodat de samenleving geïnformeerd blijft.

Het coördinatieteam merkt op dat heden ten dage de samenleving ander soortige informatie nodig heeft en met de nieuwe technologische ontwikkelingen, wil zij deze ook bijbenen. Het streven is een uniforme uitstraling te hebben voor zowel de websites, als de e-mailadressen van de ministeries. “Bij de start 8 jaar geleden, waren heel wat kinderziektes geconstateerd, maar gov.sr werd toch gebruikt. Uiteindelijk zijn wij toe aan gov. sr 2.0”, zegt Rahid Doekhie.

Na de training moeten de medewerkers aan de slag met het updaten en onderhouden van hun website. Alle e-mailadressen zullen gaan via gov.sr. Gepland is de nieuwe overheidswebsite op 25 mei te launchen.

Overige berichten