fbpx

Team Adhin: Laten wij met zijn allen hopen dat het recht zal zegevieren

GFC NIEUWS- Op 20 november heeft de rechter-commissaris (rc) het besluit genomen dat de inverzekeringstelling van ex-vicepresident en DNA-lid, Ashwin Adhin, onrechtmatig is en dat hij onmiddellijk in vrijheid gesteld moest worden.
Dit betekent dat het Openbaar Ministerie (OM) niet de juiste procedure zou hebben gevolgd bij zijn aanhouding en de in verzekeringstelling, schrijft team Adhin op zijn Facebookpagina.
Het Openbaar Ministerie heeft beroep hiertegen aangetekend. Hierdoor is de invrijheidstelling van Michael Ashwin Adhin voor ten hoogste drie dagen gestuit. Krachtens artikel 54 c lid 3 moet het Hof binnen drie dagen na de instelling van het hoger beroep een beslissing nemen.
“Wij hebben het volste vertrouwen dat het Hof een weloverwogen en rechtvaardig besluit zal nemen. Laten wij met zijn allen hopen dat het recht zal zegevieren en dat onze Michael Ashwin Adhin in vrijheid wordt gesteld,” aldus team Adhin.
De aanhouding van Amin D. en Vijendra R. is wel rechtmatig bevonden. Ook bij Adhin is er een redelijk vermoeden van schuld, maar de rechter-commissaris valt over de gevolgde procedure door het OM.

BEKIJK OOK
Bilateraal drugsoverleg tussen Suriname en Nederland