fbpx

Teach- in Consude Games achter de rug

De teach- in voor de Consejo Sudamericano del Deportes Escolares (Consude games) is achter de rug. Sporters, coaches, het medisch team, de ouders en verzorgers zijn zaterdag geïnformeerd over de voorbereidingen en de spelen in Arequipa, Peru. De spelen waaraan scholieren tussen 12 en 14 jaar meedoen, vinden plaats van 1 tot en met 8 december.

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal en de waarnemend directeur van Sportzaken, Mitchell Kisoor, hebben de sporters moed ingesproken. Ook hebben zij de coaches, ouders en verzorgers erop geattendeerd om afspraken te maken met de sporters vóór vertrek, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op de spelen.

De voorzitter van de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS), Wilfred Gallant, is ingegaan op de details van de spelen. Hij heeft de sporters voorbereid op situaties die zij kunnen aantreffen in Peru.

BEKIJK OOK
Santokhi terug van de achtste Caricom Cuba summit

Dit jaar wordt de 24ste editie gehouden en doet Suriname voor de 7de keer mee.

De Consude Games zijn de Zuid- Amerikaanse Schoolsport Spelen waarbij vriendschapsbanden tussen landen worden verstevigd door acceptatie van elkaars cultuur.

De 8 takken van sport waaraan Suriname deelneemt zijn schaken, atletiek (ook atletiek voor scholieren met een beperking), basketbal (jongens en meisjes), zaalvoetbal (jongens), tafeltennis, judo (jongens en meisjes), zwemmen en volleybal (jongens en meisjes).(GFC)