“Te NPS verjari, Sranan verjari”

GFC NIEUWS- De NPS viert vandaag haar 73ste geboortedag.

In verband met deze mijlpaal zijn er kransen gelegd bij het standbeeld van Johan Adolf Pengel.

De jaardag werd zaterdag onder grote publieke belangstelling gevierd in het partijcentrum. Er is met gebed geopend door geestelijke leiders.

NPS-lid Brenda Smith uit Brokopondo haalde aan dat ze jongeren ziet die hosselaars zijn en aan kinderarbeid doen om aan geld te komen, omdat de ouders het niet breed hebben. Smith roept de jongeren kop om zich aan te sluiten bij de NPS. Het was de NPS die alles dat vernietigd was tijdens de binnenlandse oorlog weer heeft opgebouwd.

De voorzitter van de jongerenraad, Rachel Giddings, motiveerde de jongeren om geloof te hebben in zichzelf. “De NPS leert zelfstandig te ondernemen. De groene partij is nodig in het machtscentrum om de stabiliteit weer te brengen. Het gaat niet om zomaar een partij. Jongeren kunnen zich ontwikkelen binnen de partij. Meer dan 400 jongeren zijn getraind de afgelopen drie jaren om zelfstandig te kunnen verdienen. Denk aan de toekomst van jezelf en alle anderen die na jou komen, “liet Giddings optekenen.

Lid van het congresbestuur, Monique Sowidjojo, zei dat twijfelaars en aanhangers van de tegenpartij overtuigd zullen worden dat er maar 1 juiste keuze is.

“U moet uw stem geven aan de partij die heeft bewezen dat u ze kan vertrouwen en die u nooit in de steek zal laten. Wij zullen voor u vechten voor een goed inkomen en betaalbare goederen in de winkels. Zelf de rijken voelen het in hun zak. Het land verdiend een regering die zal omkijken naar de zwaksten in de samenleving,” aldus Sowidjojo.

De voorzitter van de afdeling Paramaribo, Ivanildo Plein, zei dat hij aanvoelt dat er verandering onderweg is en dat de partij in 2020 in het regeercentrum komt.

De first voters riep hij op geen foute keuze te maken, “anders ga je vijf jaar geen verandering kunnen brengen. Kies een regering die mogelijkheden voor jou kan creëren. Bij een verkeerde keuze breng je het hele land in problemen.”

NPS-lid Michel Felisi bracht in herinnering dat een groot aantal ministers aan de macht is geweest gedurende negen jaren regering Bouterse. Hij besprak de verschillen in regeertermijnen tussen de NPS en de NDP. “De onafhankelijkheid van Suriname moeten we hoog houden en samen werken” aldus Felisi.

Hoofdbestuurslid Wayne Telgt gaf zijn gehoor mee dat een ieder overtuigd moet worden dat de groene partij Suriname weer op spoor kan brengen. “In het noorden, zuiden, oosten en westen moet men weten dat de NPS er is. We moeten de mensen raken met het evangelie van de groene partij. Het volk rekent op de partij en verwacht veel van de partij. Suriname moet weer op de kaart geplaatst worden, “aldus Telgt.

De klinkende woorden van hoofdbestuurslid, Patricia Etnel, waren: “NPS verjari, Sranan verjari”.

Volgens Etnel behoren de verdorven leiders op de vuilnishoop. “Geen enkele leider moet als doel hebben om de samenleving te pinaren. NPS is een partij met wijsheid. We zegenen de partij met kracht, wijsheid, inspiratie en sterk leiderschap.”

Volgens erevoorzitter Ronald Venetiaan heeft de NPS een belangrijke verantwoordelijkheid. “De bevolking rekent erop dat de NPS een verbetering zal brengen. De groene partij is de dienaar van het volk. Laat het zo zijn dat op 25 mei 2020 een betere dag zal komen voor Suriname,” aldus de oud- president.

De voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, zei: “Als we kijken naar 73 jaar NPS mogen we trots zijn. Er is een belangrijke rol vervuld in de ontwikkeling van Suriname.”

NPS heeft gestaan achter:

-de ontwikkeling van het Planbureau,
-de oprichting van de Stichting Volkshuisvesting,
-de oprichting van het Academisch Ziekenhuis en het Diaconessenhuis
-de opzet van poliklinieken
-de opzet van middelbare scholen en de universiteit
-de aanleg van de Oost-Westverbinding
-de start van het project operatie ‘Grass hopper’.

Hij gaf als klap om de vuurpijl mee dat de regering weer een grote lening aangaat. Het gaat om een bedrag van 500 miljoen Amerikaanse dollars dat geleend gaat worden met een dam als onderpand. Rusland adviseerde Bouterse dan ook om af te treden.

“We moeten gaan naar diversificatie van de economie. De staat moet ervoor zorgen dan er financiën zijn om ontwikkeling te brengen.”

NPS belooft herstel van instituten en saneringsmaatregelen. Verder zal de partij prioriteiten stellen en ervoor zorgen dat binnen twee jaar mensen weer genoeg geld op zak hebben om niet afhankelijk te zijn van de overheid. “De regering die nu aanzit, moet naar huis. We rekenen op de ondersteuning van de samenleving,” aldus Rusland.

Overige berichten