fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

TCT zal strenger optreden bij openbaar vervoer

GFC NIEUWS- Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zal strenger optreden bij gevallen waar buschauffeurs en passagiers zich niet houden aan de protocollen voor openbaar vervoer.
Er zijn passagiers die instappen zonder de Covid-maatregelen, zoals het dragen van een mond- en neusbedekking, in acht te nemen. Er is ondertussen met de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) hierover van gedachten gewisseld en de boodschap is dat deze zaken niet langer getolereerd zullen worden.
Dit zei minister Albert Jubithana van TCT tijdens een persconferentie maandagavond. Met nog zeventien dagen in het jaar te gaan is de trend duidelijk als het gaat om de COVID-19 besmettingen en het gedrag van burgers. Volgens de bewindsman moet er terstond opgetreden worden om erger te voorkomen. Dit besluit geldt ook voor de boothouders.
De bewindsman gaf aan dat de controleurs van het ministerie allerlei liederlijke taal moeten aanhoren en dat dit zo niet verder kan. Ten aanzien van luchttransport zal er op de internationale luchthaven te Zanderij ook strenger worden opgetreden.
Passagiers die het land binnenkomen, moeten volgens de minister beseffen dat men in ons land en op de luchthaven de regels van de overheid dienen na te leven.

OOK INTERESSANT
Activist Asawini terug in Suriname