fbpx

Taxihouders boos om zoveelste benzineprijsverhoging

GFC NIEUWSREDACTIE- De Vereniging van Taxihouders is woedend om de zoveelste verhoging van de benzineprijs in Suriname.

“De regering heeft geen idee wat zij doet in dit land. De regering blijft de benzineprijs maar verhogen, maar houdt geen rekening met de effecten die deze verhoging met zich meebrengt”, zegt voorzitter Glenn Ramadhin van de vereniging.

Ramadhin zegt dat de sector steeds weer klappen heeft moeten verwerken de afgelopen jaren. “Eerst was de coronapandemie er en nu steeds de verhogingen van de benzineprijzen.”

Tijdens de Covid-19-pandemie zat de sector bijna een half jaar zonder inkomsten en nu moeten de taxihouders rekening houden met de maandelijkse verhogingen van de benzineprijzen.

BEKIJK OOK  Groenten in Suriname bevatten zeer ziekmakende gifstoffen? Landbouwers oneens

De voorzitter zegt verder dat het tarief per rit zeker verhoogd zal worden, want nu zal alles weer duurder worden met de recente verhoging van de benzineprijs. “We gaan natuurlijk proberen het tarief betaalbaar te houden, anders zal de toeloop van klanten verder achteruitgaan.”

De voorzitter legt uit dat de sector nu weer probeert stapsgewijs op gang te komen, maar die kan niet rekenen op steun van de regering, die steeds weer met verhogingen komt.