fbpx

Tawajaripolder krijgt bezoekt van president Bouterse

GFC NIEUWS- President Desire Bouterse, minister Rabin Parmessar van LVV en minister Ydleiz Bigely van Buitenlandse Zaken, hebben samen met de premier van Barbados, Mia Amor Mottley, een bezoek aan het Tawajariepolder gebied.

Mottley kwam zondag aan in Suriname. Ongeveer een jaar geleden had ze reeds een bezoek gebracht aan ons land en had toen reeds te kennen gegeven op economisch gebied samenwerkingen te willen aangaan.

Bij dit tweede bezoek zullen de overeenkomsten en afspraken die in 2018 zijn gemaakt, verder worden besproken en uitgediept.

Maandag bracht ze vergezeld van de Surinaamse delegatie een bezoek aan het Tawajariepolder gebied. Op dit stuk terrein zijn er voorbereidingen getroffen voor het daadwerkelijk tot stand brengen van de samenwerking tussen Suriname en Barbados op landbouw, veeteelt en visserij gebied.

Gerrit Breinburg, die belast is met de voorbereidende werkzaamheden, gaf een uiteenzetting wat de plannen zijn met dit stuk terrein. Er zal aan landbouw, kassenteelt en aquaponics gedaan worden, ook voor de visserij zijn er reeds kweekvijvers opgezet. Op het terrein komen ook een opslag – en verpakkingsplaats, alsook huizen voor arbeiders.

BEKIJK OOK
OM vernietigt binnen 3 maanden vier drugs landingsbanen

Paremssar haalde aan dat dit wederom een pracht idee is van het samengaan van de publieke – en private sector en die samen succes kunnen boeken. “Wij hebben een bondgenoot gevonden in de Premier van Barbados om het Caricom concept van single market and economy uit te voeren.”

De premier gaf aan dat ze nu echt wel daden wil zien om de samenwerking gestalte te geven. In januari komt er een afvaardiging van de kamer van koophandel vanuit Barbados om meer in details aan te geven wat de behoefte is en wat wordt verwacht.

Er is ook een markt voor kippenteelt, er is genoeg bevolking dus zo ook grote vraag naar kip. Barbados heeft ook aangegeven de behoefte te hebben aan schapenvlees, echter is dit terrein niet zo geschikt daarvoor.