fbpx
Taskforce moet illegale goudwinning in concessiegebied IamGold helpen terugdringen

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk heeft in verband met de ordening van de goudsector een oriëntatiebezoek gebracht aan IamGOLD.

In gezamenlijk overleg met de regering is besloten om een taskforce in het leven te roepen, bestaande uit leden van de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Justitie & Politie en Defensie, laat het ministerie van NH optekenen.

Deze werkgroep zal ondersteunend naar IamGOLD toe fungeren met als doel binnen afzienbare tijd de illegale goudwinning in het concessiegebied te doen terugdringen.

Een mijlpaal voor de multinational zijn de goede perspectieven van het Saramaccagebied dat reeds in productie is. De delegatie is verder geïnformeerd geworden over de IamGOLD Community Fonds dat als doel heeft om samen met de lokale gemeenschappen inkomsten-genererende projecten te realiseren. Dit, teneinde duurzame ontwikkeling voor de samenleving aldaar teweeg te brengen.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.