fbpx
Tashana Lösche toegelaten als DNA-lid

GFC NIEUWS- In De Nationale Assemblee (DNA) vond vanmorgen tijdens een openbare vergadering, de beëdiging en toelating van Tashana Lösche tot parlementariër plaats.

Het nieuw assembleelid is van de Nationale Democratische Partij (NDP) en komt in de plaats van André Misiekaba, die op 3 augustus zijn lidmaatschap heeft opgezegd.

De volksvertegenwoordiger heeft aangegeven zich sterk te zullen maken op onder andere het sociaal-maatschappelijk vlak. Verder zal zij als lid van vele commissies op het onderwijsgebied, een kritische ondersteuning en begeleiding geven aan deze regering. Ook sport- en talentontwikkeling verdienen haar volle aandacht.

Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft het pas gekozen lid gefeliciteerd en succes toegewenst. Verder haalde hij aan dat zij de hekkensluiter is en verwend zal worden met informatie, over regels en de conventies die gelden in het parlement. Hij wenste het lid een leerrijke periode toe als parlementariër en kijkt uit naar haar kritische en opbouwende bijdrage aan de beraadslagingen.

Diverse fractieleiders en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben het lid gefeliciteerd met haar toelating tot het hoogste orgaan van Staat.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.