fbpx
TAS wil nummerportabiliteit invoeren

De Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) organiseert in samenwerking met de Internationale Telecommunicatie Unie(ITU) de workshop “ Introduction to Number Portability” van 28-30 april 2015 in het Mariott Hotel.

Vertegenwoordigers uit Guyana, St. Lucia, St. Kitts en Nevis, Jamaica, Trinidad & Tobago, Bahama’s en Haïti nemen deel aan deze workshop.

Deze workshop heeft als doel de stakeholders te informeren die betrokken zullen worden bij de implementatie van nummerportabiliteit.

Wat is number portability?

Nummerportabiliteit houdt in dat een houder van zowel een vast of mobiele nummer elk nummer kan gebruiken bij alle bedrijven die diensten via deze nummers verlenen. Het voornaamste voordeel van nummer portabiliteit voor de consument is o.a. dat zij voor een ander telecommunicatiebedrijf kunnen kiezen zonder hun nummer te wijzigen.

Telecommunicatiebedrijven zullen op hun beurt zich meer gaan inspannen om meer innovatieve en kwalitatief betere diensten op de markt te brengen om hun klanten te behouden. Uiteindelijk zullen deze voordelen ten goede van alle consument komen ook al stappen zij niet over naar een andere dienstverlener.

Nummerportabiliteit is echter een kostbare en complexe operatie. Alvorens men ertoe kan overgaan tot het implementeren hiervan, moet er grondig onderzoek worden gedaan.

Tijdens de workshop zullen volgens de TAS deze voor- en nadelen worden belicht door een consultant uit het Verenigde Koningkrijk, die aanzienlijke ervaring heeft met de implementatie van nummerportabiliteit in landen over de gehele wereld.

Daarnaast zullen vertegenwoordigers van Bahama’s en Trinidad hun ervaring met de implementatie van nummerportabiliteit met de deelnemers van deze workshop delen daar deze landen reeds nummerportabiliteit hebben doorgevoerd en in een vergevorderd stadium zijn.

Na de workshop zullen de in Suriname gevestigde telecommunicatie bedrijven tezamen met de TAS nagaan hoe en wanneer mobiele nummerportabiliteit in Suriname kan worden doorgevoerd.

Pas nadat dit besluit is gefinaliseerd zullen de consumenten uitgebreid geïnformeerd worden.

De Internationale Telecommunicatie Unie heeft dit initiatief ondersteund door technische assistentie te verlenen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…