fbpx
TAS-directeur: “Geen wetenschappelijk verband tussen 5G en coronavirus”

GFC NIEUWS- Er is geen enkel wetenschappelijk verband tussen de nu heersende Covid-19 en de 5G internettechnologie.

Dit benadrukte directeur Wendy Klass-Jap A Joe, directeur van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) in het actualiteitenprogramma ACTUA. “Ik weet niet op basis waarvan men dat zegt,” vraagt ze zich af.

De directeur geeft aan een aantal onderzoeksrapporten gelezen te hebben, waaruit juist het tegendeel blijkt. Zuid-Korea is sedert 2017 gestart met het uittesten van zijn 5G-netwerk. Directeur Klass-Jap A Joe merkt op, dat indien er een verband was, het eerste Covid-19 geval dan uit Zuid-Korea moest komen en uit een ander deel van de wereld.

In de wereld hebben grote gerenommeerde instanties onderzoek gedaan en nergens is het verband met het coronavirus bevestigd. De TAS-directeur geeft aan, dat 5G niet schadelijk is voor de gezondheid van de mens.

Er zijn zelfs huishoudelijke apparaten die gevaarlijker zijn dan 5G. Ze noemde bijvoorbeeld een magnetron. “Als we bang zijn voor 5G moeten wij meer vrees hebben voor onze huishoudelijke apparaten die bijvoorbeeld gebruikt worden voor het bereiden van voedsel,” stelt de directeur. Volgens haar komt er met elk apparaat straling vrij.

De TAS-directeur zegt dat het van belang is te weten hoe sterk de stralingen zijn en in welke frequentieband deze plaatsvinden. De regel bij 5G is, dat er niet meer dan 20 watt uitgezonden wordt. Dit is volgens de directeur stukken minder dan wat eerdere technologieën als 2G (40 watt) gebruiken.

5G biedt daarentegen hogere internetsnelheden afgestemd op de recente behoefte van de wereld en voor gebruik van diensten in de nabije toekomst. Ter illustratie: 5G is 50 x sneller dan de huidige 4G LTE technologie.

Voor het financiële verkeer zal 5G eveneens een grote rol spelen als het gaat om op een veilige en efficiënte wijze van online transacties. Directeur Klass-Jap A Joe benadrukte in het programma het belang van een goede internetinfrastructuur.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…