TAS-directeur: “Geen wetenschappelijk verband tussen 5G en coronavirus”

GFC NIEUWS- Er is geen enkel wetenschappelijk verband tussen de nu heersende Covid-19 en de 5G internettechnologie.
Dit benadrukte directeur Wendy Klass-Jap A Joe, directeur van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) in het actualiteitenprogramma ACTUA. “Ik weet niet op basis waarvan men dat zegt,” vraagt ze zich af.
De directeur geeft aan een aantal onderzoeksrapporten gelezen te hebben, waaruit juist het tegendeel blijkt. Zuid-Korea is sedert 2017 gestart met het uittesten van zijn 5G-netwerk. Directeur Klass-Jap A Joe merkt op, dat indien er een verband was, het eerste Covid-19 geval dan uit Zuid-Korea moest komen en uit een ander deel van de wereld.
In de wereld hebben grote gerenommeerde instanties onderzoek gedaan en nergens is het verband met het coronavirus bevestigd. De TAS-directeur geeft aan, dat 5G niet schadelijk is voor de gezondheid van de mens.
Er zijn zelfs huishoudelijke apparaten die gevaarlijker zijn dan 5G. Ze noemde bijvoorbeeld een magnetron. “Als we bang zijn voor 5G moeten wij meer vrees hebben voor onze huishoudelijke apparaten die bijvoorbeeld gebruikt worden voor het bereiden van voedsel,” stelt de directeur. Volgens haar komt er met elk apparaat straling vrij.
De TAS-directeur zegt dat het van belang is te weten hoe sterk de stralingen zijn en in welke frequentieband deze plaatsvinden. De regel bij 5G is, dat er niet meer dan 20 watt uitgezonden wordt. Dit is volgens de directeur stukken minder dan wat eerdere technologieën als 2G (40 watt) gebruiken.
5G biedt daarentegen hogere internetsnelheden afgestemd op de recente behoefte van de wereld en voor gebruik van diensten in de nabije toekomst. Ter illustratie: 5G is 50 x sneller dan de huidige 4G LTE technologie.
Voor het financiële verkeer zal 5G eveneens een grote rol spelen als het gaat om op een veilige en efficiënte wijze van online transacties. Directeur Klass-Jap A Joe benadrukte in het programma het belang van een goede internetinfrastructuur.

Overige berichten