fbpx

Tarnadi wordt woensdag beëdigd

Voormalig assembleelid Remie Tarnadie wordt morgen beëdigd tot de nieuwe districtscommissaris van Coronie. Het voelt voor hem bijzonder aan om als kind van het district op een ander niveau een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van dit deel van Suriname.

Tarnadi zegt dat voor Coronie het tillen van de agrarische sector naar een hoger niveau als prioriteit geldt, aangezien het om een landbouwdistrict gaat. De bewoners moeten ook bereid zijn om daar een bijdrage aan te leveren.

Tarnadie zal kort na zijn aanstelling gelijk met alle actoren praten en hen motiveren om het district verder tot ontwikkeling te brengen. De mensen moeten als een grote eenheid aan de slag gaan om resultaten te boeken. Dit zal hij ook in goede samenwerking met de overheid bekijken.

Behalve de agrarische ontwikkeling ziet de aankomende burgervader toerisme ook als een beleidsonderdeel waar het district voordeel aan zal hebben. Coronie zal extra uitnodigend worden gemaakt zodat er meer bezoekers naar het district gaan, zegt de aankomende burgervader. Met de oplevering van de zeedijk straks kunnen er nieuwe mogelijkheden ontstaan, zegt Tarnadie die ook werkgelegenheid voor de bewoners wil scheppen aan het NII.

OOK INTERESSANT
Zwaar mishandelde man die op wegdek viel en werd overreden overlijdt in ziekenhuis

De plaats van Tarnadie in De Nationale Assemblee zal worden ingenomen door Joan Wielzen. Volgens de aankomende burgervader gaat het om vrouw met veel drive die een grote bijdrage zal helpen leveren aan de ontwikkeling van het district.

Tarnadie wordt morgen om 11. 00 uur tot districtscommissaris geïnstalleerd door president Desiré Bouterse. De volgende dag vindt in het district de ceremoniële overdracht plaats.(GFC)