fbpx
Tarnadi vraagt begrip weggebruikers voor asfalteringswerkzaamheden

GFC NIEUWS- Districtscommissaris Remi Tarnadi vraagt aan weggebruikers begrip voor de werkzaamheden die momenteel worden uitgevoerd op de J.S. Kraagweg in Coronie.

De werkzaamheden maken deel uit van het rehabilitatieproject Jenny-Henar en worden uitgevoerd door de Baitali Group.

De burgervader doet een beroep op vooral automobilisten om hun medewerking te verlenen en zich aan de aangegeven aanwijzingen te houden.

Op het weggedeelte waar momenteel gewerkt wordt, hebben zich in de afgelopen periode ruim tien verkeersongevallen voorgedaan inclusief vier incidenten waarbij een auto over de kop is geslagen.

Bij een geval moest zelf een werknemer het ontgelden, terwijl hij op dat moment bezig was met een vlag het verkeer in goede banen te rijden.

Volgens de districtscommissaris liggen onvoorzichtigheid en onverschilligheid van de weggebruikers hieraan ten grondslag.

Hij zegt dat die de wenken van de werknemers negeren, terwijl Baitali constant bezig is het werk te monitoren en al het nodige doet om de veiligheid te waarborgen, dit door waarschuwings- en verkeersborden te plaatsen. “Maar toch, het resultaat ligt daar”, aldus de burgervader doelende op het aantal verkeersongevallen.

Hij zegt dat ook de waarschuwingsborden in de praktijk niet mogen baten. Het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) kijkt thans uit naar meer of andere voorzieningen. Gedacht wordt aan het plaatsen van drempels, zodat weggebruikers hun snelheid kunnen verminderen.

De aannemer zelf had ook knipperlichten op de weg geplaatst, maar deze functioneren niet meer doordat de accu’s steeds weer werden ontvreemd. Tarnadi: “Dus we gaan het nu moeten hebben van de borden en reflecterende materialen die zijn geplaatst.”

De burgervader zegt dat het commissariaat constant in overleg is met de aannemer en het ministerie omtrent de veiligheid op de weg. Er zijn concrete afspraken gemaakt en de burgervader constateert dat deze kwestie serieus wordt aangepakt. Hij denk hard op na of de werkzaamheden zodanig kunnen worden uitgevoerd dat de weggebruikers niet over een al te lange afstand over het grind rijden.

Volgens Tarnadi zal men bij zulke projecten altijd ongerief ervaren, “maar het zal veel begrip en medewerking van de weggebruikers vergen”.

Hij wijst erop dat de weg eerder al smal was en doordat de werkruimte nu ook beperkt is, dient alle voorzichtigheid in acht te worden genomen.

Een veel gehoorde klacht is dat vooral autoruiten door steentjes kapot gaan, maar volgens de districtscommissaris komt dit doordat tegenliggers met hoge snelheid langsrijden. Ook in deze wijst hij op het rijgedrag.

Volgens Tarnadi doet de politie zijn best, maar kan zij ook niet 24 uur op de weg zijn. Vooral in het weekend en dagen waarop er niet gewerkt wordt, zijn weggebruikers aangewezen op de verkeers- en waarschuwingsborden.

Voor de rehabilitatiewerkzaamheden zijn twee jaren uitgetrokken. Het traject wordt in fasen uitgevoerd. Momenteel bevindt de aannemer zich in fase 1B in Coronie.

Meer nieuws

Man ernstig gewond na aanval luipaard

GFC NIEUWS-  Een man liep ernstige verwondingen op na een felle aanval van een luipaard. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

129 Covid-testen, 4 positief

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 4 personen positief getest op Covid-19: in Paramaribo 1 en Wanica 3. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met…

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…