fbpx

Tanya (19) uit Paramaribo valt alleen op veel oudere mannen

Het wordt in Suriname steeds beter en bovendien vaker geaccepteerd. Erg jonge vrouwen die zich alleen tot veel oudere mannen voelen aangetrokken. Wetenschappers hebben de afgelopen jaren een aantal verklaringen gevonden voor de hevige aantrekkingskracht die oudere mannen hebben op vrouwen.

Tanya (19) uit Paramaribo weet het zeker. “ik zal nooit verliefd kunnen raken op mijn leeftijdsgenoten of een relatie met ze beginnen. Totaal niet aantrekkelijk. Ze zijn te jong, speels en weten nauwelijks iets van het leven. Een goed gesprek zit er niet in. Ze kunnen eerder van mij leren dan andersom. Daaraan heb ik niet veel, dat zoek ik dus niet. Ik val op mannen die sowieso ouder zijn dan 50”, legt de tiener uit.

Onderzoekers gaan ervan uit dat de aantrekkingskracht vooral zit in de ruime ervaring die oudere mannen hebben. Mannen van middelbare leeftijd en ouder hebben dikwijls ook een stabieler karakter, zijn zelfverzekerder en hebben een ruimere kennis  van veel zaken. Op financieel en emotioneel vlak hebben ze ook veel meer te bieden, zeggen relatiedeskundigen.

“Bij mij gaat het ook om het uiterlijk. Ik vind de rijpere man qua uiterlijk ook veel aantrekkelijker”, legt Tanya verder uit. “Ik ben blij dat grote leeftijdsverschillen bij liefdesrelaties tegenwoordig beter worden geaccepteerd. Ook mijn ouders zijn het ermee eens. Het gaat er uiteindelijk om welke man voor mij aantrekkelijk is en gelukkig maakt. En dat zijn nu eenmaal rijpere mannen. Daar is niets mis mee”, meent ze.