fbpx
Tanden baby met ‘zelfbeschadiging syndroom’ moeten mogelijk verwijderd worden

GFC NIEUWS- De tanden van een pasgeboren baby, die is gediagnosticeerd met een “extreme zeldzaam” syndroom, zullen in de toekomst hoogstwaarschijnlijk verwijderd moeten worden om te voorkomen dat hij zichzelf bijt.

De ouders van Holden Cheetham kregen bij de geboorte te horen dat hij het Lesch-Nyhan syndroom, een erfelijke stofwisselingsziekte, heeft. Hierbij zit er te veel urinezuur in het lichaam.

Urinezuur is een afvalstof die ontstaat bij allerlei processen in het lichaam. De oorzaak is een verandering in het DNA (erfelijk materiaal). Het Lesch-Nylan syndroom komt bijna alleen bij jongens voor. De kenmerken verschillen per persoon.

Door het teveel aan urinezuur krijgen jongens problemen van het zenuwstelsel. Dat leidt er toe dat de spieren gaan verkrampen, en schokkerige bewegingen gaan maken. Vaak lukt lopen niet.

Het gedrag kan moeilijk zijn. Een jongen kan zichzelf bijten of met zijn hoofd ergens tegenaan bonzen, en zich zo verwonden. Ook is er meestal een lichte verstandelijke beperking.

Behalve het Lesch-Nyhan syndroom leed Holden ook aan nierfalen. Volgens de artsen zou de baby de nacht niet overleven en moesten zijn jonge ouders alvast afscheid van hem nemen.

Maar de baby werd overgebracht naar een ander ziekenhuis in Nieuw Zeeland en wordt de jongen behandeld door specialisten.

De ouders wisten dat er een kans was dat Holden het syndroom zou hebben, omdat zijn moeder ook drager is.

De grootmoeder van de jongen heeft een fundraisingspagina opgezet om te helpen met de behandeling van de jongen.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…