fbpx
Talentontwikkelingsprogramma voor 120 jongeren in Paramaribo Zuid-west

GFC NIEUWS- Soft launching Talentontwikkelingsprogramma Paramaribo Zuid-west
Talentontwikkelingsprogramma Paramaribo Zuid-west (TOPZ) is een podiumkunstproject waarbij ongeveer 120 jongeren van 11 tot en met 24 jaar woonachtig in Latour, Livorno, Pontbuiten en omgeving zichzelf kunnen gaan ontwikkelen in theater, muziek, dans en ondernemerschap.

Hierbij zullen zij één keer per week een training krijgen van professionals uit dit werkveld. De trainingen zullen verzorgd worden in Stibula te Latour.

Het doel is om de jongeren zo veel als mogelijk te trainen tot jonge entrepreneurs die zelf podiumkunst initiatieven kunnen gaan opzetten in hun woonomgeving voor andere kansarme jongeren.

Het traject zal vastgelegd worden in een documentaire. Het project wordt gefinancierd door de Twinningfaciliteit Suriname-Nederland van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken en wordt uitgevoerd door de organisaties, Stichting Vania B, Stibula, de Hogeschool van Amsterdam en Stichting Upcycle Connection uit Amsterdam.

De ondersteunende partners zijn Dansschool Be Your Own Hero, Stichting Artlab en het Conservatorium van Suriname.

De lancering van dit programma is op 7 november in Stibula.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.