Taekwondoist Tosh van Dijk onaangenaam verrast met hoge ziekenhuiskosten in de VS

GFC NIEUWSREDACTIE- Taekwondoist, Tosh Van Dijk, vraagt ten einde raad aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, te interveniëren in een onderzoek naar wie zijn dokterskosten $17500, – gemaakt in Amerika moet betalen.

De vp beloofde te praten met de organisatie om na te gaan wie verantwoordelijk is voor het betalen van deze kosten voor behandeling van een fractuur die tijdens een wedstrijd is opgelopen.

“Het moet betaald worden. Hoe kan het dat je rekening niet betaald kan worden? We gaan het natrekken, waren de woorden van de vp.

Van Dijk gaf aan zijn scholarshipgeld te willen inzetten om de rekening tenminste gedeeltelijk te betalen. Zijn scholarship loopt af begin augustus 2022. De jonge sporter is gerustgesteld door de belofte van de vp, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Duizenden eisen gratie voor vrouw die stiefvader om het leven bracht nadat hij haar sinds haar 12e misbruikte

Van Dijk heeft een indrukwekkende lijst van behaalde sportprestaties en is verscheidene malen uitgeroepen tot Teakwondoist van het jaar.

Hij vertelde in de running te zijn naar de Olympisce spelen toe als 1e Teakwondoist van Suriname. Uitkomen in de Olympische spelen was vanaf zijn 4e jaar zijn grootste droom. In voorbereiding daarnaar toe nam hij in maart 2020 deel aan een kwalificatie toernooi in Mexico.

Tijdens dit toernooi liep hij een blessure op. Bij terugkeer in Amerika verbleef hij bij een gastfamilie. Zij vertrouwden de groeiende zwelling aan zijn oog niet en brachten hem naar de dokter.

Het bleek dat hij tijdens de wedstrijd een ernstig fractuur had opgelopen aan zijn oog. Op navraag van hem zei de behandelende arts hem dat zijn verzekeringspapieren die hij overlegde, kostendekkend waren.

Terug in Suriname ontving hij tot zijn grote verbazing rekeningen van het ziekenhuis in Amerika. Hij ging ermee naar de verzekeringsmaatschappij. Ze stelden niet aansprakelijk te zijn voor contactsportblessures.

Na dit voorgelegd te hebben aan de Sportbond gaf de bond aan niet in staat te zijn de rekening te kunnen voldoen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten