fbpx

Taalgebruik leerkracht Engels wordt niet op prijs gesteld

Een leerkracht Engels op de Dunnville Secondary School in het Canadese Ontario is geschorst vanwege haar taalgebruik tegen leerlingen.

Juf Jennifer Elizabeth Green-Johnson vroeg een student tijdens de les: “Waarom lik je mij niet waar ik een wind laat?”

Eerder sloeg zij een manlijke student in het gezicht, noemde hem een idioot en zei tegen hem dat hij “ballen moest krijgen”. Een andere leerling werd “verdomde pedofiel” genoemd en tegen een vrouwelijke leerling zei zij dat die leek op een “slonzig oud vrouwtje”.

Een leerling die buiten de klas worstelde met een andere student die hem van achteren vastgreep, kreeg van Johnson te horen: “Dus jij vindt het lekker van achteren.”

Naast haar excentrieke taalgebruik heeft de lerares Engels ook losse handjes; zo sloeg zij eens een jongen in het kruis. Studenten klagen dat Johnson met andere leerlingen roddelde over scholieren.

De onderwijzers moet haar unieke systeem van klassenmanagement binnenkort uitleggen aan een tuchtcommissie. De afgelopen jaren kwamen incidenten als deze steeds weer voor en zij is daar zelfs enkele malen voor gestraft.

Op de website Rate My Teachers scoort zij onder het gemiddelde. Studenten beoordelen haar van “het beste wat mij ooit is overkomen” tot “ongelooflijk dat zij nog les mag geven”.