fbpx

SZF voorbereid op drukte

De Stichting Staatsziekenfonds (het SZF) draagt een klantvriendelijk beleid heel hoog in haar vaandel. Klantvriendelijkheid is een van de topprioriteiten voor het SZF. Sinds de overname van de basiszorgverzekering in juni 2016 heeft het SZF er alles aan gedaan om waar nodig elke BaZo-/BZVverzekerde tegemoet te komen.

“Als zorginkoper hebben wij de verantwoordelijkheid om dit project goed te trekken”, zegt de organisatie in een persbericht.

Momenteel is het weer enorm druk bij de verschillende SZF-kantoren. Ondanks herhaaldelijke oproepen en bekendmakingen is het helaas zo dat BaZo- en BZV-rechthebbenden tot het laatste moment wachten om hun kaarten te verlengen. Niet zelden komt het voor dat verzekeringen al verlopen zijn.

Het SZF helpt echter iedere rechthebbende. Daarbij is de doelstelling dat iedere verzekerden zo efficiënt mogelijk moet worden geholpen. Het is ons streven te voorkomen dat rechthebbenden zich meerdere malen moeten melden ten kantore van het SZF voor het verlengen van hun kaart.

De groep die zich nu aanmeldt, kan worden onderverdeeld in drie categorieën:

• indieners van nieuwe aanvragen
• rechthebbenden die door het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zijn doorgestuurd naar het SZF om hun verzekering in orde te maken, en
• verzekerden wiens BaZo- of BZV-kaart reeds vervallen is of op punt van vervallen staat Het SZF heeft zich voorbereid op deze drukte.

BEKIJK OOK  Regering richt noodfonds op voor getroffen gebieden binnenland

“Omdat wij de gemeenschap dienen, doen wij er daarom ook alles aan om het onze klanten zo gerieflijk mogelijk te maken. Een goede accommodatie is daar onderdeel van. Er zijn tenten en stoelen geplaatst om de mensen zoals het hoort goed op te vangen. Wij kennen onze verantwoordelijkheid en handelen op basis daarvan naar onze mede Surinamers toe. Tevens doen wij een beroep op de gemeenschap om niet tot het laatste moment te wachten om de kaarten te komen verlengen. Indien u weet dat u kaart vervalt, kunt u twee weken voor de vervaldatum reeds langslopen om uw BaZo- of BZV-kaart te verlengen. Wachten tot het laatste moment zorgt voor problemen en dat wil u en wij van het SZF ook niet. U kunt ons helpen om de drukte te minimaliseren als u zich aan de geldende procedures houdt”, aldus het SZF.(GFC)