fbpx

SZF-verzekeringskaarten automatisch verlengd tot en met 30 juni

GFC NIEUWS- “Alle SZF-kaarten van personen die vanwege de overheid verzekerd zijn, zijn automatisch verlengd tot en met 30 juni 2020. Dit geldt voor de SZF-Verplicht, BaZo- en BZV-kaarten met een vervaldatum tussen 1 januari 2020 en 30 juni 2020.”
Directeur Rick Kromodihardjo van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) laat dit resoluut optekenen, omdat gebleken is dat verzekerden die thuishoren in bovengenoemde categorieën onvoldoende vertrouwen op de bekendmakingen die het SZF momenteel heeft lopen via conventionele en social media. “Men komt dus onnodig naar onze SZF-kantoren en in deze COVID-19-periode is dat echt niet verantwoord.”
In de bekendmakingen worden zowel de verzekerden als de dienstverleners er op gewezen dat de geldigheidsduur van de kaarten die in de periode 1 januari 2020 en 30 juni 2020 verloopt, automatisch verlengd is tot en met 30 juni 2020. Dat wil zeggen dat de kosten voor de huisarts, apotheek, specialist, laboratorium, röntgen, ziekenhuis, enzovoorts tot en met 30 juni 2020 normaal doorbetaald worden.
“Het SZF bevindt zich momenteel in een transformatieproces van digitalisering. Daarbovenop dienen wij rekening te houden met de door de regering genomen maatregelen terzake preventie van COVID-19. Wij zien ons dus genoodzaakt deze tussenoplossing te brengen. “Ik roep hierbij de dienstverleners nogmaals op om de patiënten die aan bovengenoemde criteria voldoen, niet weg te sturen, maar die zorg te verlenen waar zij om vragen”, aldus Kromodihardjo.

BEKIJK OOK
Politietop Regio Midden in spoedoverleg bijeen