fbpx

SZF speelt in op behoefte huisartsenzorg buiten reguliere tijden

GFC NIEUWS- Sedert 1 november beschikt het Staatsziekenfonds (SZF) over een huisartsenpost die buiten reguliere tijden opereert.

Hiermee heeft SZF ingespeeld op de behoefte van hun cliënten.

De huisartsenpost is gevestigd op de kruising van de Fred Derby- en de Prinsenstraat. Het is ondergebracht in het gebouw van het hoofdkantoor van SZF.

Zowel de SZF-verzekerden als overige verzekerden kunnen bij deze huisartsenpost terecht voor alle primaire huisartsengevallen van maandag tot en met vrijdag tussen 19:00 uur en 07:00 uur.

Op de zaterdagen, zon- en feestdagen is de huisartsenpost 1×24 uur beschikbaar voor de samenleving.

BEKIJK OOK
Inspanningen armoedebestrijding door AW&J toegelicht aan Wereldbank

Ook zij die niet verzekerd zijn, kunnen hier terecht. De spoedeisende hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP), die doorgaans overbelast wordt met huisartsengevallen, kan door middel van het huisartsenpost van SZF verholpen worden.

Een aangename bijkomstigheid is dat de SZF-verzekerden, die normaliter drempelkosten betalen bij de spoedeisende hulp van AZP, gevrijwaard zijn van deze kosten wanneer zij zich aanmelden bij de SZF-huisartsenpost.

Deze huisartsenpost is eveneens voorzien van een ambulancedienst om patiënten die de tweede lijnzorg nodig hebben te vervoeren naar de desbetreffende instantie.