fbpx

SZF opent huisartsenpost Militair Hospitaal

GFC NIEUWS- Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft een huisartsenpost (HAP) geopend in het Militair Hospitaal.

Het is de derde huisartsenpost landelijk, waarvan er reeds een staat bij het SZF-hoofdkantoor op de hoek van de Fred Derby- en de Prinsessenstraat en te Sophia’s Lust.

De huisartsenpost bij het Militair Hospitaal is volgens dokter Rudrakanth Oemraw, coördinator van de SZF huisartsenposten, tijdens werkdagen geopend van 19.00 uur ’s avonds tot 07.00 uur ‘s morgens) en tijdens het weekend en feestdagen 24 uur.

Op dinsdag 31 december is de post 24 uur open en wel vanaf maandag 30 december van 19.00 uur ‘s avonds tot donderdag 2 januari 07.00 uur ‘s morgens.

BEKIJK OOK
Ambtenaren OW nu ook Buitengewoon Agent van Politie

Oemraw benadrukt dat de huisartsenposten deel zijn van het beleid van de regering om de samenleving tegemoet te komen met gezondheidszorg. “Gratis zorg, 1×24 service, geen drempelkosten en ook geen additionele kosten”, voegt hij eraan toe.

De huisartsenpost bij het Militair Hospitaal heeft op dit moment de functie van noodpost en wel van 27 december tot 5 januari. Dit om de druk op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) tijdens de feestdagen te verlichten. Na deze periode zal afhankelijk van de toeloop worden besloten of deze post permanent blijft.