fbpx

“SZF leeggedragen”

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Staatsziekenfonds is leeggedragen en komt er een strafrechtelijk onderzoek naar vermeende malversaties.

Dit zei president Chandrikapersad Santokhi dinsdag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement.

Santokhi: “het Staatsziekenfonds is ook leeggedragen, waardoor nu de zorgsector onder druk staat en het eerste dossier van het Staatsziekenfonds inmiddels is gestuurd naar de procureur-generaal om een strafrechtelijk onderzoek te verrichten.”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Patiënte overlijdt nadat beveiliger haar opereerde in ziekenhuis

De president hekelt het dat de oppositie nu kritiek heeft, terwijl het land in de problemen is geraakt, vanwege het wanbeleid van de vorige regering.

Overheidsinkomsten zijn verpand aan buitenlandse schuldeisers, “zodat u uw financieel beleid van lenen kon voortzetten, om corruptie en diefstal van het volk te kunnen financieren?”

BEKIJK OOK
Voldoende infuus en medicijnen voor behandeling kinderen met rotavirus

De president verweet de oppositie ook van een onevenwichtige koersontwikkeling tot mei vorig jaar, omdat datzelfde lenen geleid heeft tot een begroting die compleet uit balans is.

Banken zijn onder enorme druk gezet om geld te lenen aan de Staat, om corruptie en mismanagement met het geld van het volk te financieren. Parastatale ondernemingen die zijn leeggehaald, om diezelfde redenen. Het SZF is ook leeggehaald, zodat nu de zorgsector onder druk staat.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER