fbpx
Facebook Pagelike Widget

SZF-kaarten BZV/Bazo automatisch verlengd tot en met 31 oktober

GFC NIEUWS- Burgers in het bezit van een BZV/Bazo medisch pasje van het Staatsziekenfonds (SZF) met een geldigheidsduur van januari 2020 – augustus 2020 hoeven zich voor de komende twee maanden niet druk te maken over de geldigheidsduur van hun pasje.

Deze zijn automatisch verlengd tot en met 31 oktober 2020. Dit besluit is genomen in de Onderraad waar de minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Bronto Somohardjo en de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), Uraiqit Ramsaran ook zitting hebben.

De Onderraad zal zich de komende periode met ondersteuning van een werkgroep buigen over de BZV/Bazo-verzekerden. De regering garandeert de betaling van de dienstverleners.

Op het SZF is er een beroep gedaan om de dienstverleners ook gerust te stellen. De regering neemt met dit besluit de zorg van velen weg.

Dagelijks heerste er een drukte van mensen op de verschillende SZF-kantoren voor het verlengen van hun BZV/Bazo-kaarten.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.