fbpx
SZF introduceert digitale kaart

GFC NIEUWS- De Stichting Staatsziekenfonds (het SZF) heeft als gevolg van de situatie in het land rondom COVID-19 verder gewerkt aan het verbeteren van haar digitale dienstverlening.

Hoewel de organisatie zich reeds in een transformatieproces bevindt, waarbij alle systemen gedigitaliseerd worden, noopt de coronapandemie haar bepaalde zaken versneld uit te voeren, teneinde een verdere verspreiding van het virus te helpen voorkomen.

Om dit digitaliseringsproces te faciliteren heeft het SZF de afdeling Customer Relations Management (CRM) ingesteld om zo het proces vanaf aanvraag tot het verstrekken van de SZF-kaart volledig elektronisch te doen verlopen. Hierbij worden alle digitale communicatiekanalen ingezet, zodat de verzekerde niet meer van huis hoeft voor het ophalen van de SZF-kaart. De verzekerde ontvangt de kaart via Whatsapp, Facebook of e-mail.

De digitale SZF-kaart vervangt de fysieke kaart en dient gebruikt te worden bij het bezoeken van een zorgverlener. De zorgverlener dient deze digitale kaart te beschouwen als een geldige SZF-kaart en uit hoofde daarvan diensten te verlenen aan de verzekerde. Aanvragen en de bijbehorende onderliggende documenten kunnen digitaal worden opgestuurd via de Facebook-pagina van het SZF (facebook.com/Stg.SZF) of het emailadres [email protected]

Alle digitale processen zijn te volgen via de website (www.szf.sr). Wie echter begeleidt wenst te worden, kan contact opnemen met de afdeling CRM op het telefoonnummer 134.

Het SZF benadrukt dat de dienstverlening aan zijn verzekerden onverkort wordt voortgezet, hetzij met gewijzigde processen waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van digitale meldingen via e-mail, Whatsapp en inbellen.

Zowel de dienstverlening als de zorginkoop bij de dienstverleners blijft gegarandeerd. Met ingevoerde maatregelen vormt het SZF geen uitzondering op alle andere bedrijven die uit hoofde van hun verantwoordelijkheid hun diensten aanpassen aan de huidige omstandigheden.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…