fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

SZF-huisartsenpost bewijst nut

GFC NIEUWS- De huisartsenpost van het Staatsziekenfonds (SZF) aan de Frederik Derbystraat heeft binnen korte tijd reeds zijn nut bewezen.

De afgelopen tien dagen hebben ruim 280 cliënten gebruik gemaakt van de diensten van de huisartsenpost.

De meeste van de cliënten zijn SZF-ers. Het overgrote deel komt uit Paramaribo, de overige uit Wanica, Para en Commewijne, zegt dokter Rudrakanth Oemraw, coördinator van de SZF-unit.

Uit statistieken blijkt dat de behoefte aan huisartsenzorg buiten de reguliere poli-tijden groot is. Het Staatsziekenfonds heeft hierop ingespeeld en is de samenleving tegemoetgekomen met een huisartsenpost. Deze post is reeds enkele dagen operationeel.

De unit is open van maandag tot en met vrijdag van 19:00 tot 07:00 uur. Op zaterdagen, zondagen en feestdagen is de post 24 uur open.

De coördinator zegt dat er tot nu toe vijf gevallen zijn doorverwezen voor tweedelijnszorg. De huisartsenpost is primair voor alle huisartsgevallen. “Daarnaast zijn wij in staat de niet huisartsgevallen te identificeren om door te verwijzen voor twee- en derdelijnszorg.

OOK INTERESSANT
Wervelende dans- zangoptredens en boekoverhandigingen tijdens Apravasi Milan

De huisartsenpost staat ten dienste van eenieder die zich aanmeldt. Verzekerd of niet. SZF-er of niet”, aldus Oemraw. Bij de huisartsenpost worden er geen drempelkosten of additionele kosten in rekening van de cliënten gebracht.

Cliënten hebben het gemak dat zij vlak tegenover de post hun recepten kunnen indienen bij de SZF-apotheek.

Het is de bedoeling dat er nog 4 huisartsenposten worden opgezet. Op dit moment wordt er één opgezet te Sophia’s Lust.

Er worden ook naar mogelijkheden gekeken in andere districten huisartsposten op te zetten.