fbpx

SZF-datacardprinter in gebruik genomen in Apoera

Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft dinsdag een digitale cardprinter geïntroduceerd in Apoera.

Met de in gebruik name van de datacardprinter is de mogelijkheid gecreëerd om per direct basiszorgkaarten te vervaardigen voor de lokale bevolking.

Directeur Lachmipersad Mungra Medisch Centrum (MMC) zegt dat het doel van de printer is om de lokale bevolking te helpen. “Dit is een bijzondere mijlpaal voor de bevolking van Apoera. Maak gebruik van de mogelijkheden die aan u worden geboden.”

SZF-directeur Rick Kromodihardjo zegt: “drie-en-een-half jaar terug hebben wij het besluit genomen om Apoera via Nickerie te dienen en dat is aardig gelukt. Deze regering met name de president wil dat iedereen van goede gezondheidszorg wordt voorzien. De opdracht komt van hem, om de mensen overal in Suriname te voorzien van goede en toegankelijke gezondheidszorg. Ik ben blij dat we vandaag deze handeling kunnen plegen en blij dat we kunnen samenwerken met MMC. Weest u zuinig met deze kaart. Zonder deze kaart kan je geen gebruik maken van de diensten van onder andere: de specialist en het ziekenhuis. Alle diensten die de SZF biedt zijn per 26 maart ter plaatse te verkrijgen”.

BEKIJK OOK
Zwaargewonde man overlijdt enkele uren in ziekenhuis na verkeersongeval

Ook minister Antoine Elias van Volksgezondheid sprak de aanwezigen toe. “Elk mens heeft recht op gezondheid waar ook ter wereld en deze regering heeft dit goed ter harte genomen en zorgt ervoor dat ze dat ook doen bij iedereen”.

Hij bracht onder de aandacht om de kaart niet te laten vervallen om daarna te klagen dat je toch moet betalen. “Dus let u erop. De regering heeft ervoor gezorgd dat u dit heeft, maar komt u uw verplichtingen ook na”.

De eerste kaart uit de printer werd overhandigd door first lady Ingrid Bouterse aan Geniva Jubitana, een van de bewoners van het gebied.