fbpx

Synergy wint Communicatie Hackaton met Surinaams alfabet

GFC NIEUWS- Zaterdag zijn team Synergy en team De Verbinders de uitdaging aangegaan om een duurzame oplossing te bedenken binnen het communicatie vakgebied.

Communicatieboodschappen bereiken niet altijd de volledige multiculturele samenleving in ons land door tal van redenen die soms ook te maken hebben met de culturele achtergrond waar onvoldoende rekening mee is gehouden.

Team Synergy heeft via het ‘design thinking’ proces een Surinaams alfabet ontwikkelt op basis van symbolen die ook in het brailleschrift opgenomen kunnen worden. Dit Surinaams alfabet heeft symbolen en tekens die elke Surinamer aanspreken.

Er is bij het ontwerp gedacht aan alle gewoonten en gebruiken van de bevolkingsgroepen en personen met een visuele beperking.

Team Synergy heeft met een wervelende presentatie laten zien dat wij ook binnen het communicatie vakgebied, Suriname op de kaart kunnen plaatsen.

Het unieke van deze aanpak is dat er niet alleen is gedacht aan het bereik van een multiculturele samenleving, maar ook aan degenen die door een visuele beperking de belevenis van de boodschap onvoldoende of niet zouden kunnen ontvangen.

OOK INTERESSANT
Bezoek Franse delegatie aan het Openbaar Ministerie

Communicatieboodschappen formuleren op een respectvolle, betekenisvolle en acceptabele wijze is een must voor een multiculturele samenleving, zegt Angela van der Kooye, voorzitter van het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR).

De jury was bijzonder trots op de gedrevenheid, betrokkenheid en de inzet van alle deelnemers. Minister Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft de Communicatie Hackaton op een inspirerende en bedachtzame wijze geopend en meegedaan aan tal van activiteiten.

De winnaars van de Communicatie Hackaton ontvingen USD 200 van Telesur, cadeaubonnen en ‘goodies ‘van Optiek Ninon, cadeaubonnen van SOL voor gratis tankbeurten, taarten van Fernandes Bakkerij, cadeaus van Staatsolie, gadgets van Logeion Nederland, cadeaubonnen van Popeyes en diverse give aways.