fbpx

Symptomen lymeziekte en Covid-19 kunnen worden verward

GFC NIEUWS- De symptomen van lymeziekte en Covid-19 kunnen worden verward, maar er toch manieren om het onderscheid te kennen, zeggen wetenschappers.
De ziekte van Lyme is een ziekte die kan ontstaan nadat je bent gebeten door een teek die besmet is met de bacterie Borrelia burgdorferi. De ziekte van Lyme wordt ook wel Lyme Borreliose genoemd.
Als de diagnose ziekte van Lyme gesteld is, dan zal de arts als behandeling in de meeste gevallen eerst een antibioticum voorschrijven. Dit is om de bacteriële infectie tegen te gaan. In principe krijg je antibiotica voor 2 tot 4 weken. Daarna zouden de klachten voorbij moeten zijn. Als de klachten van de ziekte van Lyme nog steeds bestaan na deze behandeling, dan spreekt men van een persisterende infectie. Er kan dan een aanvullende antibioticumkuur gedaan worden.
Helaas kan een antibioticumkuur niet altijd voorkomen dat er blijvende klachten zijn. Hoe de blijvende klachten behandeld worden, is afhankelijk van je arts. Er zijn geen duidelijke richtlijnen voor de verdere behandeling. De arts kan ervoor kiezen om de symptomen niet verder te behandelen of om juist wel verdere maatregelen te nemen. Wat de verdere maatregelen zijn, hangt af van de symptomen die je hebt, je persoonlijke situatie en je arts.
Zowel bij Lymeziekte als corona kan er sprake zijn van koorts, jeuk en koude rillingen en kan dit voor problemen zorgen als artsen niet op tijd ontdekken dat het om corona gaat en lymeziekte.
Hieronder de verschillen:
0 1 2 e1589475522202 1024x687 1 | GFC Nieuws

BEKIJK OOK
Investeerders onder de indruk van Suriname Energy, Oil & Gas Summit