fbpx
Symposium voor ordehandhaving binnen advocatuur

De Orde van Advocaten (OvA) organiseerde een symposium naar aanleiding van de tweede beroepsopleiding voor de advocatuur. Dit werd vrijdag in het Lallarookh gebouw gehouden ter handhaving van normen en waarden binnen de beroepsgroep. Tijdens deze bijeenkomst waren er 28 advocaat-stagiaires met een patroon aanwezig om bij de aftrap van de beroepsopleiding enkele belangrijke vraagstukken bespreekbaar te maken.

Naast de Deken van de Orde van Advocaten, Harish Monorath waren ook de Procureur Generaal (PG) Roy Baidjnath Panday, waarnemend minister van Justitie en Politie (JUSPOL) Ferdinand Welzijn en de waarnemend president van het Hof van Justitie (HvJ) Iwan Rasoelbaks aanwezig.

De kernwaarde waaruit normen kunnen voortvloeien zijn de integriteit en betamelijkheid waarnaar gekeken moet worden. In een strafzaak gaat een advocaat bijvoorbeeld de media opzoeken, maar als de media vragen stelt in een specifiek geval waar de samenleving behoefte aan heeft, hoe gedecimeerd zal de raadsman of advocaat tegelijk informatie kunnen verstrekken door tussenkomst van de media, geeft de Deken aan.

Er is ook een advocaten tuchtcollege die verschillende vormen kan aannemen en over een tucht kan uitspreken. Als Deken van de Orde van Advocaten geeft Monorath in gesprek met het NII aan dat er wel enkele klachten zijn ontvangen die inderdaad het integriteitsvraagstuk en betamelijkheid schenden.

De Orde van Advocaten kan slechts klachten aannemen en proberen die door midden te schikken. Indien die schikking mislukt is er geen andere keus dan op het bord van de advocaten tuchtcollege te deponeren. In 2016 is er een tarievencommissie geïnstalleerd die geen verschillende bedragen wenst te hebben. Dat voorstel is op de Algemene Leden Vergadering (ALV) aangenomen. vandaar de noodzaak om een symposium te organiseren om dit verder uit te voeren.

Volgens waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie (JUSPOL) die ook zijn mening kort deelde met het NII, is het een goed initiatief dat er zo een symposium wordt gehouden. Het is belangrijk dat advocaten-stagiaires in de eerste fase al worden geconfronteerd met wat van hen wordt verwacht. Vooral het thema tuchtrecht van het symposium voor de advocaten en de onderwerpen die nu aan de orde zullen komen.

Ook vraagstukken die voornamelijk te maken hebben met eerlijk handelen, vertrouwen wekken, waarbij de advocaten-stagiaires de informatie tot zich nemen en in hun werk inhoudelijk toepassen om in de toekomst als een goede advocaat te kunnen functioneren.(GFC)

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…