fbpx

Symposium: ‘Meer Kwaliteit in het Hoger Onderwijs’

In Suriname verzorgen meer dan 35 instituten een of meer opleidingen in het hoger onderwijs. Zeven van deze instituten hebben geaccrediteerde opleidingen, echter zijn niet al hun opleidingen geaccrediteerd. Dat betekent dat minder dan 20% van de hoger onderwijsopleidingen zijn geaccrediteerd en voldoen aan de kwaliteitsstandaarden van Suriname.

Verandering in deze situatie volgt alleen indien er meer instituten aan de slag gaan met de kwaliteit van hun onderwijs en studenten bewust kiezen voor geaccrediteerde opleidingen. Daarom organiseert NOVA op 22 mei voor de eerste keer de ‘Nationale dag voor Accreditatie’ met als thema:‘Meer Kwaliteit in het Hoger Onderwijs’.

BEKIJK OOK
Wegblijven CKay buiten schuld van Global Music events 1

De bedoeling van deze dag is om de focus van het onderwijsveld en van de hele samenleving te richten op de kwaliteit van het hoger onderwijs in Suriname.

Er is gekozen voor de datum van 22 mei, omdat de Wet Nationaal Orgaan voor Accreditatie, Wet NOVA 2007 no.74, op 22 mei 2007 werd aangenomen in De Nationale Assemblee van Suriname.(GFC)