fbpx
Symposia jeugd gemeenschapsontwikkeling gestart

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken organiseert landelijk een viertal clustersymposia in het kader van jeugdgemeenschapsontwikkeling.

De launch heeft zaterdag plaatsgevonden in Nickerie. Naast de toespraken hebben verschillende inleiders gezorgd voor interactieve sessies, waaraan 80 actieve organisaties en individuele actieve jongeren hebben deelgenomen die de jeugd als doelgroep heeft.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft het symposium voor geopend verklaard, welke als doel heeft om de multi-sectorale aanpak te kunnen verbeteren en te ordenen. Het is de bedoeling dat gemeenschapsorganisaties actief betrokken worden bij de aanpak van de ontwikkeling van de jeugd op gemeenschapsniveau. Vandaag, zondag 1 maart, wordt het symposium van Nickerie afgesloten.

Tijdens het symposium is er bij de interactieve sessies aandacht besteedt aan jeugdparticipatie, gemeenschapsontwikkeling en de rol van buurtorganisaties hierin.

De vertegenwoordigers van de verschillende organisaties werden in de gelegenheid gesteld om van gedachten en ervaringen met elkaar te wisselen en om aanbevelingen aan te dragen voor het aanscherpen van beleid aangaande gemeenschapsontwikkeling.

Aan de participanten werd ook de beleidsvisie van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken voorgehouden. De organisaties waren afkomstig uit de districten Nickerie en Coronie en het bestuursressort Kabalebo van Sipaliwini.

Minister Gopal was tevreden met de opkomst en participatie van de buurtorganisaties. Zij geloofd erin dat elke investering ten behoeve van de jeugd een investering is voor een beter Suriname.

De bewindsvrouw benadrukte dat het ministerie met name het Directoraat Jeugdzaken de zorg heeft voor de ontwikkeling en bevordering van een gecoördineerd en planmatig jeugdbeleid, waarbij aan jongeren de mogelijkheid geboden wordt om zichzelf te ontwikkelen.

Ook gaf zij aan dat er behoefte is aan een geïntegreerd en samenhangend beleidsmatige, multi-sectorale aanpak, waarbij het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken een coördinerende en monitorende taak vervult.

Zij spreekt daarom de hoop uit dat met het symposium het ministerie kan geraken tot een werkbare structurele samenwerking met de organisaties om gezamenlijke prioriteiten en visie’s te kunnen meenemen in het meerjarenontwikkelingsplan.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…