fbpx

Symbolische steenlegging nieuw kantoorgebouw Surinaamse Bierbrouwerij

GFC NIEUWS- Op Onafhankelijkheidsdag heeft een symbolische steenlegging van een nieuw hoofdkantoorgebouw van de Surinaamse Bierbrouwerij plaatsgevonden.
Dit heugelijk feit vond plaats in aanwezigheid van de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin en collega Stef Blok van het Koninkrijk der Nederlanden.
De Surinaamse Bierbrouwerij is één van de oudste bedrijven in Suriname, die bijna 60 jaar oud is. Vanwege het feit dat Amstel Brouwerij in Nederland toen aandeelhouder was van dit Surinaams bedrijf en sinds 1968 werd overgenomen door Heineken, is in dat opzicht deze steenlegging gedaan door de bovengenoemde ministers. Ondanks moeilijke tijden heeft dit gerenommeerd bedrijf nog steeds het vertrouwen in de Surinaamse economie.
Na de toespraak van Reinoud Ottervanger, algemeen directeur van Surinaamse Brouwerij, hebben beide ministers een bouwsteen geplaatst. Daarna werd op traditionele wijze het reeds verrichte bouwwerk met Parbo bier bespoten. Deze nieuwe investering die gezien wordt als modernisering, apprecieert minister Ramdin.
De bewindsman geeft aan dat het stimuleren van het bedrijfsleven past binnen het beleid van regering Santokhi.

BEKIJK OOK
Er komt geen politie-eenheid in pand ex-governor CBvS van Trikt