fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

SWM voert maatregelen openstaande rekening in

De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft haar inningsbeleid voor waterrekeningen aangepast.

Openstaande rekeningen worden vanaf 25 april niet bij de 3e, maar bij de 2e maand automatisch verhoogd met de incassokosten van SRD 55.

Na bijboeking van de incasso kosten zal gelijk worden overgegaan tot stopzetting van de waterlevering.

Marciano Rodrigeus, chef klantenservice bij de SWM, zegt dat het inningsbeleid van de SWM moest worden aangescherpt, om de gemeenschap beter van dienst te kunnen zijn.

Voor 25 april hadden de klanten de mogelijkheid binnen 3 maanden, zonder bijkomende kosten hun rekening te voldoen. Dit brengt met zich mee dat het bedrijf 3 maandenlang niet over de broodnodige financiën kan beschikken. Deze gelden zijn nodig om weer in de gemeenschap te worden gestopt in de vorm van: het zorgen voor gezond schoon drinkwater, onderhoud en aansluiting van nieuwe gebieden op het waternetwerk.

OOK INTERESSANT
Nog meer gevaarlijke chemicaliën behalve cyanide en kwik gebruikt in Suriname

Met het vernieuwde inningsbeleid zal de SWM iets eerder over de financiën kunnen beschikken.

Rodriques vraagt de klanten hun betalingsverplichting op tijd te voldoen. “U wordt dan gelijk geplaatst op de afsluitlijst.” Na betaling van de openstaande rekeningen en incassokosten wordt de watervoorziening weer opengesteld.

De uiterlijke betaling van een waterrekening is de 24ste van elke maand.