fbpx

SWM sluit 700 huishoudens Richelieu aan op waterleidingnet

De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft 700 huishoudens te Richelieu in het district Commewijne aangesloten op het waterleidingnet. De bewoners van dit gebied hebben lang moeten wachten, maar het geduld heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. Zaterdag werd in bijzijn van SWM-directeur, Marlon Oosterling, minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, districtscommissaris Adjaikoemar Kali van Commewijne en de buurtbewoners, de kraan opengedraaid.

SWM-directeur Marlon Oosterling was zeer verheugd met het behaalde resultaat. Hij voerde aan dat de huidige regering meerdere malen heeft aangegeven dat het waterprobleem in het district Commewijne zo gauw als mogelijk tot het verleden moet gaan behoren. Na andere ressorten en wijken zijn nu de bewoners van Richelieu voorzien van water uit de kraan. Hetgeen betekent dat de aangesloten huishoudens nu klant zijn van de SWM en op tijd hun waterrekeningen zullen moeten betalen.

In het volgende traject komen de bewoners van Zoelen aan de beurt. De waterverbruikers worden op het hart gedrukt om zuinig om te gaan met het water en niet rechtstreeks op de hoofdbuis een hydrofoor aan te sluiten. Het proces kan daardoor verstoord raken, vandaar dat wordt gevraagd om de stappen van de SWM te volgen, zodat eenieder kan beschikken over schoonwater uit de kraan.

BEKIJK OOK
Ondernemer Saya vraagt president communicatie en contact met volk

Minister Regilio Dodson gaf als bewoner van het district ook te kennen dat het waterprobleem in Commewijne zich al jaren voordoet. Nog niet alle gebieden zijn aangesloten op het waterleidingnet, maar de behoefte is groot. Na de komst van de brug is de vraag naar leidingwater behoorlijk gestegen, vanwege het feit dat het aantal inwoners in het district enorm is gaan toenemen.

Volgens de bewindsman moet het waterbudget omhoog, maar het probleem is dat er niet voldoende ondergrondse waterbronnen aanwezig zijn in Commewijne. “We zijn bezig met een groot project, maar gaandeweg hebben wij ervoor gezorgd dat er buizenstelsels zijn verbeterd, vergroot en veranderd. Het wachten is nu op het waterzuiveringsproject”, zegt de minister.

De aanwezige buurtbewoners waren ook erg onder de indruk van het historische moment, want zij hebben heel lang moeten uitkijken naar deze dag. Zij bedanken de regering en de SWM voor het fantastische werk dat is verzet om hen te voorzien van water. Ook geven zij aan, heel zuinig te zullen omgaan met het water en het voldoen aan de verplichtingen door op tijd de rekeningen te betalen.(GFC)