SWM-medewerkers kloppen aan bij Brunswijk voor hulp

GFC NIEUWSREDACTIE- Een groep werknemers van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft de aandacht van vicepresident Ronnie Brunswijk over de gang van zaken bij het bedrijf.

De werknemers gaven aan financieel helemaal aan de grond te zijn. Er moet een CAO worden getekend, maar dit wordt tegengewerkt door de oude vakbond.

Bij de laatst gehouden vakbondsverkiezingen is de oude vakbond weggestemd. Ze staan al 8 maanden achter met hun CAO-onderhandelingen, omdat de oude vakbond de nieuwe vakbond niet de ruimte geeft om optimaal te functioneren.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Miljoenen Afrikanen lopen risico op COVID door gebrek aan hulpmiddelen

De werknemers zijn nauwelijks in staat de bus te betalen. Met het huidige salaris redt men het niet om in zijn levensonderhoud te voorzien.

Een van de wensen van de SWM-werknemers is dat reeds maandag wordt gestart met de CAO onderhandelingen. Verder eisen ze dat de oude vakbond overdraagt aan de nieuwe vakbond om de onderhandelingen te beginnen.

Samenvattend zei Brunswijk dat het in feite gaat om een intern probleem. Als de oude vakbond overdraagt aan de nieuwe kan worden gestart met de CAO-onderhandeling.

Brunswijk beloofde te zullen praten met de directeur van de SWM, Marlon Oosterling, over het huidig salaris, de CAO-onderhandeling die zo snel mogelijk van start moet gaan, zodat ze een verhoging kunnen krijgen op het salaris.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Zoon verliest vader en broer aan c-virus en brengt gehuwd stel die hen besmette om het leven

Verder zei hij dat de regering de achterstallige betaling aan de SWM zal nakomen. Hieromtrent zullen gesprekken worden gevoerd met de minister van Financiën.

Ook beloofde Brunswijk dat op deze spontane actie de ‘no work no pay policy’, niet op hen zal worden toegepast.

Maandag 23 augustus krijgen de SWM-werknemers antwoord van Brunswijk, meldt het Directoraat Volkscommunicatie

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten