“SWM doet niet aan afpersing”

GFC NIEUWS- De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zal klanten nooit afpersen.
Zo reageert het bedrijf op een Facebookpost over de SWM die momenteel op social media de ronde doet betreffende het onrechtmatig willen plaatsen van een huishouden in het commercieel tarief.
Volgens het bedrijf trekken medewerkers van de afdeling Keuring & Controle dagelijks het veld in voor diverse controlewerkzaamheden. Deze behelzen het keuren en herkeuren van aan te leggen installaties door erkende installateurs en het controleren van huishoudens en aansluitingen op overtreding van de Voorwaarden voor Aansluiting en Levering.
Bij deze controlewerkzaamheden wordt er vooral op gelet dat aansluitingen in de juiste tariefgroepen zijn of worden geplaatst.
Slechts in onderstaande situaties vindt er wijziging van het huishoudelijk tarief ( tarief 30) naar het commercieel tarief (tarief 41) plaats:
– Wanneer er meerdere gezinnen in duidelijk gescheiden delen van een woning zijn ondergebracht (boven-en benedenwoning) en de installatie niet gesplitst is;
– Wanneer de woning wordt omgebouwd tot appartementencomplex met diverse wooneenheden;
– Wanneer het gebouw voor commerciële activiteiten wordt gebruikt (barbershop, carwash, kantoor etc)
“Er wordt nimmer op basis van het aantal tappunten (bad/ toilet en wasbakken) bepaald in welke tariefgroep een pand moet worden geplaatst,” haalt het bedrijf aan.
De SWM betreurt de negatieve berichtgeving van de Facebookgebruiker en benadrukt dat zij alles zal nalaten om verbruikers af te persen of moedwillig de kosten in te jagen.
Aan betrokkene wordt gevraagd om voor meer informatie zo snel mogelijk contact op te nemen met de SWM.