fbpx
“SWM doet niet aan afpersing”

GFC NIEUWS- De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zal klanten nooit afpersen.

Zo reageert het bedrijf op een Facebookpost over de SWM die momenteel op social media de ronde doet betreffende het onrechtmatig willen plaatsen van een huishouden in het commercieel tarief.

Volgens het bedrijf trekken medewerkers van de afdeling Keuring & Controle dagelijks het veld in voor diverse controlewerkzaamheden. Deze behelzen het keuren en herkeuren van aan te leggen installaties door erkende installateurs en het controleren van huishoudens en aansluitingen op overtreding van de Voorwaarden voor Aansluiting en Levering.

Bij deze controlewerkzaamheden wordt er vooral op gelet dat aansluitingen in de juiste tariefgroepen zijn of worden geplaatst.

Slechts in onderstaande situaties vindt er wijziging van het huishoudelijk tarief ( tarief 30) naar het commercieel tarief (tarief 41) plaats:

– Wanneer er meerdere gezinnen in duidelijk gescheiden delen van een woning zijn ondergebracht (boven-en benedenwoning) en de installatie niet gesplitst is;
– Wanneer de woning wordt omgebouwd tot appartementencomplex met diverse wooneenheden;
– Wanneer het gebouw voor commerciële activiteiten wordt gebruikt (barbershop, carwash, kantoor etc)

“Er wordt nimmer op basis van het aantal tappunten (bad/ toilet en wasbakken) bepaald in welke tariefgroep een pand moet worden geplaatst,” haalt het bedrijf aan.

De SWM betreurt de negatieve berichtgeving van de Facebookgebruiker en benadrukt dat zij alles zal nalaten om verbruikers af te persen of moedwillig de kosten in te jagen.

Aan betrokkene wordt gevraagd om voor meer informatie zo snel mogelijk contact op te nemen met de SWM.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…