fbpx

SVZ herdenkt alle overleden kinderen

Internationale Lichtjesdag is in 1997 voor het eerst in Amerika ‘gevierd’ en sinds dat jaar wordt in steeds meer landen in de wereld stil gestaan bij de emoties die loskomen bij het overlijden van kinderen. Dit gebeurt ieder jaar op de tweede zondag in december en dit jaar valt deze dag op zondag 9 december.

Het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) zal op Internationale Lichtjesdag een kaarsje aansteken voor alle overleden kinderen en “zullen wij ballonnen op laten om de herinnering aan deze zieltjes levend te houden. Sommige mensen herdenken een volwassen kind en weer anderen gedenken een kindje dat dood ter wereld kwam”.

Overleden kinderen kunnen zijn een eigen kind, het kind van een familielid, een buurmeisje of buurjongen, een kindje van vrienden of kennissen; kortom elk kind kan herdacht worden op deze dag.

BEKIJK OOK  5-jarige Yaden: ik wil nog heel lang leven

“Voor enkelen is het verdriet vrij vers en voor weer anderen heeft de trieste gebeurtenis enkele jaren geleden plaats gevonden. Het is de herinnering die maakt dat ouders en andere direct betrokkenen deze ingrijpende belevenis een plekje kunnen geven en verder kunnen met hun leven. Ook geeft het een goed gevoel om te herdenken met anderen om je heen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Dit verbindt”, aldus het ziekenhuis.(GFC)