fbpx
SV Notch brengt trip naar Brazilië stap dichterbij

Het team van SV Notch heeft de beloofde trip naar voetballand Brazilië nu veel dichterbij gebracht.

Door het team van Walking Boyz Company (WBC) het afgelopen weekeinde te verslaan in het sleutelduel om de runners-up positie van de SVB-topsectie, heeft Notch de tweede plaats herovert niet alleen. Maar de voetballers uit Moengodorp en omgeving zijn nu ook dichterbij van verovering van een tweede runners-up trofee.

In het verlengde hiervan lonkt deelname aan Concacaf-voetbal, een eer die aan de neus van Notch voorbijging twee seizoenen terug door interne strubbelingen. Nu lijken de wonden geheeld en draait het zusterteam van landskampioen Inter Moengo Tapu (IMT) op volle toeren..

”We waren ooit op de vierde plaats en door een goede inzet van mijn spelers staan we nu op de tweede plek. Ik ben zeer trots op mijn spelers en ben van mening dat zij een verwenning verdienen, post clubtrainer en voorzitter Joel ‘Bordo’ Martinus op de website van de ploeg. Zijn ogen zijn gericht op zuiderbuurland Brazilië.

De trip zal door het team tevens gebruikt worden als voorbereiding op het Concacaf clubkampioenschap. Een ding staat recht overeind: de roem van Notch is het voetbalteam uit Marowijne vooruitgelopen, zelfs tot over de nationale grenzen.

Dat blijkt uit de woorden van voorzitter Godon Derrick van de Caribbean Football Union (CFU) na de terugtrekking van uit de Concacaf clubcompetitie in mart 2014. “We expected great things from SV Notch and looked forward to seeing them (play) against some of the best teams in the region”, uitte de CFU-topman toen zijn teleurstelling.

De geluiden die er in het buitenland over de toenmalige semi-kampioen van Suriname waren gehoord, hadden hoge verwachtingen opgeroepen. Bij coach Wayne Dover Guyana’s professionele kampioensclub Alpha United ontlokte de terugtrekking van Notch grote opluchting.

“It was a blessing in disguise when I heard that SV Notch had withdrew from the competition as I knew that the challenges to advance to the semis would have been more difficult if they were still in contention”, reageerde de trainer van de Guyanese profclub toen tegenover de PR-man van de Concacaf. Notch stond in zijn groep ingedeeld samen met het Jamaicaanse Harbour View en Defence Force FC van Trinidad and Tobago (T&T).

Het is dus vrij duidelijk dat het spel van Notch vorig jaar zijn stempel gedrukt had in de Surinaamse clubcompetitie niet alleen, maar ook daarbuiten. Thans bestaat de kans dat Notch zaken rechttrekt en weer eindigt als semi-kampioen van Suriname.

De ploeg maakt zelfs een realistische kans op het kampioenschap, omdat Notch met nog 3 wedstrijden voor de boeg kan eindigden op maximaal 37 competitiepunten. Landskampioen Inter Moengo Tapu (IMT) is de enige die hoger kan eindigen dan Notch, omdat IMT nu de koploper is met 34 punten. Inter heeft nog twee duels af te werken.

Indien de ploeg steken laat vallen en Notch de resterende wedstrijden wint kan het nog raar aflopen voor de zesvoudige Surinaamse landskampioen. IMT speelt zijn eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 7 mei in het Eddy Blackman Stadion te Livorno tegen het thuisspelende Takdierboys.

Notch kruist op dezelfde dag in het stadion van de NGVB de degens met het thuisspelende Botopasie. Deze ontknoping belooft een heel spannende te worden. (DRP)

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…